Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

8 gezonde en originele kerstcadeaus

Gezondheid is een groot goed. Dus waarom geven we onze dierbaren niet wat vaker cadeaus die hun welzijn bevorderen? Deze geschenken hoeven niet per se duur te zijn.

1. Een biologisch groente- of fruitabonnement
Wil je zeker weten dat je kinderen of vrienden hun vitaminen dit jaar binnenkrijgen? Geef ze dan een biologisch groente- of fruitabonnement. Zo zijn ze elke week verzekerd van verse groenten en fruit waarvan de teelt geen aanslag op het milieu pleegt. Abonnementen kunt je bestellen bij bijvoorbeeld Odin Groente- en Fruitabonnement, De Vitatas, Groente-enzo, Bio aan Huis, Kievit Biologische groentepakketten en Biologica.

2. Geef een dierbare op voor Mijn Doel
Heeft een vriend het al maanden over stoppen met roken, maar verzaakt hij er werkelijk aan te beginnen. Of wil een vriendin gezonder eten, maar heeft ze geen idee waar ze moet beginnen? Misschien kan jij hem of haar het juiste steuntje in de rug geven. Geef ze op voor Mijn Doel via de website van Leontien van Moorsel en steun hen met de support die ze verdienen. Mijn Doel is helemaal gratis, dus je hebt dan nog geld over om ze een extra hulpmiddel te geven, bijvoorbeeld een springtouw of nicotinepleisters.

3. Een massage- of wellnessarrangement
Een massage lijkt de ultieme verwennerij, maar is cruciaal om verwaarloosde spieren terug aan het werk te zetten. Heb je een vriendin die de ganse dag op haar voeten staat? Geef haar een dagje wellness en ga mee. Ook jij hebt ontspanning verdient.

4. Sudoku of kruiswoordpuzzels
Niet alleen het lijf moet je in vorm houden. Ook de hersenen zijn gebaat bij de nodige breintraining. Kruiswoordpuzzels, Sudoko of andere hersenkrakers zijn geschikt voor alle leeftijden en heerlijk om die loze uurtjes tijdens de Kerstdagen mee door brengen.

5. Strippenkaart voor het zwembad
Door lichamelijke beperkingen kan niet iedereen een rondje hardlopen of zich uitleven in de sportschool. Maar gelukkig kun je, zelfs met overgewicht, slechte knieën of een zwakke rug, baantjes trekken in het zwembad. Wil je een naaste stimuleren in beweging te komen, dan is een abonnement bij het zwembad een geschikt geschenk.

6. Sportkleding
Mannen zullen dit waarschijnlijk niet begrijpen, maar mooie nieuwe sportkleding kan vrouwen een echte motivatieboost geven om te bewegen. Met dit koude weer zijn een lange hardloopbroek, een ademend en winddicht hardloopjack, een reflecterend hesje, handschoenen, een muts en thermo onderkleding welkome geschenken.

7. Boek over gezondheid
Kennis is macht, ook als het om je gezondheid gaat. Tobt een van je naasten met de overgang, een winterdepressie, overgewicht of wil hij of zij betere sportprestaties leveren? Boeken kunnen echte eyeopeners zijn en over elk thema is wel een geschikt boekwerk te vinden.

8. Een bloeddrukmeter
Kampt een dierbare met een hoge bloeddruk. Uit onderzoek blijkt dat zelf thuis je bloeddruk meten een beter beeld kan geven van je bloeddruk dan enkele metingen bij de huisarts. Thuis de bloeddruk meten is vooral aan te raden voor patiënten die roken, te zwaar zijn, met stress kampen of een hoog cholesterolgehalte hebben. Je moet dan wel de juiste meter kopen. De belangrijkste instituten die keurmerken afgeven zijn de Europese Hypertensie Raad (ESH) en de British Hypertension Society (BHS). De Britten hanteren de strengste normen en voeren geregeld tests uit. De Hartstichting beveelt alleen de bloeddrukmeters met een BHS-keurmerk aan van de merken A&D, Microlife en Omron. De Hartstichting heeft een lijst met goedgekeurde meters van dit type.

Nog meer cadeausuggesties:


- Een hartslagmeter
- Een blender voor lekkere fruitshakes of verse soepen
- Mandarijnolie tegen slapeloosheid
- Een zelfgemaakte waardebon om 10 keer samen te sporten

- Advertentie -

Door de redactie van Leontien.nl

.
- Advertentie -
- Advertentie -