Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Fillers: laat je informeren en wees niet bang

Ouder worden, rimpels en huidveroudering: iets waar niemand aan ontkomt. Wanneer de teller in jaren oploopt, neemt het volume en vocht in ons gezicht juist af. Dit zie je terug in het verschijnen van rimpels, een minder egale teint en een slappere huid. Het natuurlijke proces van huidveroudering kunnen we niet voorkomen, maar we kunnen het wel wat vertragen en verminderen. Er zijn verschillende manieren om huidveroudering te bestrijden. Van crèmes tot bindweefselmassages tot injectables. Met name fillers laten (bijna) direct resultaat zien en voegen weer volume in het gezicht toe wat een frissere uitstraling mogelijk maakt.

Hoewel men er graag minder vermoeid of boos uit wil zien en men een uitstraling wil hebben die past bij hoe men zich mentaal voelt, zijn er toch een aantal redenen waarom de stap naar fillers niet altijd gemaakt wordt. In dit artikel nemen we je mee in deze redenen. We vertellen je wat je kunt doen wanneer je bang bent voor een mislukte fillerbehandeling of pijn, of als je twijfelt of fillers wel veilig zijn.

Een natuurlijk resultaat met fillers

Vooral online zie je vaak afbeeldingen of video’s voorbijkomen van mensen die fillers hebben laten zetten, maar waarvan het resultaat er niet natuurlijk uitziet. Denk aan opvallend grote lippen of een gezicht waarbij overduidelijk zichtbaar is dat het ‘gedaan’ is. Zo’n onnatuurlijk resultaat kan voortkomen uit verschillende oorzaken.

Laat je niet te veel beïnvloeden door wat je online ziet

Ten eerste zit het hem in de wensen van de vrouw of man die gekozen heeft voor fillers. Vooral bij jongere vrouwen leeft bijvoorbeeld het idee dat grote, volle lippen ze meer schoonheid zal brengen, waardoor ze kiezen voor lipfillers. Of dit daadwerkelijk leidt tot een mooiere uitstraling, hangt heel erg af van je gezichtsbouw en de behandeling zelf. Overleg daarom altijd met jouw cosmetische arts wat je wensen zijn en wat jouw ideale resultaat is.

Dit brengt ons bij het volgende punt: de kwaliteit van de arts en de behandeling met fillers zelf. Naast het feit dat het van belang is om een bekwame en ervaren cosmetisch arts te kiezen, speelt ook het product zelf een rol. Er zijn verschillende soorten fillers en verschillende producten. De ene injectable blijft langer zitten dan de andere, en pakt ook een ander probleem aan. Vraag dus vooral aan je arts welke producten hij of zij gebruikt en zoek deze producten ook zelf op. Zo kun je voor jezelf bevestigen dat het advies daadwerkelijk aansluit bij het door jou gewenste resultaat.

Holistische filler behandeling voor een natuurlijk ogend resultaat

Ook is het belangrijk dat je arts kijkt naar jouw hele gezicht. Waar jij denkt dat je wellicht enkel wat hulp kunt gebruiken om de lijntjes rondom je ogen te verminderen, zullen er hoogstwaarschijnlijk ook andere plekken zijn die behandeld moeten worden om een zo natuurlijk mogelijk resultaat te behalen. Want enkel een strakke huid rondom je ogen, zal je geen frissere uitstraling geven wanneer bijvoorbeeld de huid rondom je kaak nog steeds erg slap is. Bespreek dit met de behandelende arts en vraag om advies.

Besef dat er tegenover de resultaten die je voorbij ziet komen waarbij het opvallend is dat iemand een cosmetische ingreep gehad heeft, er ook veel resultaten zijn waarbij je het niet ziet omdat het zo natuurlijk gedaan is. Laat je dus niet te veel beïnvloeden door wat je online ziet, maar doe je eigen onderzoek en ga het gesprek met een cosmetisch arts aan. Na je eerste consult ben jij degene die beslist of je er wel of niet meer doorgaat.

Pijn bij het zetten van fillers

Het is niet gek als je enige angst voelt voor pijn tijdens een fillerbehandeling. Het is tenslotte een medische behandeling met een uiterlijke verandering als gevolg. Het ervaren van ongemak of zelfs pijn tijdens de behandeling is altijd afhankelijk van de behandeling zelf, maar ook van je eigen pijngrens. Bij sommige fillers zit er standaard een verdovend middel, zoals Lidocaïne, in de spuit zelf. Wees eerlijk over je mogelijke angst voor pijn in je eerste consult en vraag naar de mogelijkheden voor (lokale) verdoving.

Veiligheid staat voorop

Uiteraard wil je dat jouw fillerbehandeling gedaan wordt door een professional die weet wat hij of zij doet met producten die betrouwbaar zijn. In Nederland mag alleen een BIG geregistreerde arts een fillerbehandeling uitvoeren. Dit brengt kosten met zich mee, maar laat je in dit geval niet leiden door het financiële aspect, maar altijd door het beste resultaat wat jij wil behalen. Een fillerbehandeling is en blijft een medische behandeling.

Een ervaren cosmetisch arts is kundig in het injecteren van jouw fillers, waardoor je zonder zorgen de behandeling kunt ondergaan. Vraag altijd naar de ervaring van de behandelend arts en naar de producten die in de kliniek gebruikt worden. Bespreek je zorgen en je medische verleden uitgebreid, zodat alle elementen meegenomen worden en jij de beste en vertrouwde behandeling kunt krijgen.

Goed geïnformeerd voor een fillerbehandeling

Wanneer je jouw rimpels aan wil pakken en volumeverlies wil herstellen door middel van fillers, is het voornaamste aspect dus om je goed te laten informeren en openlijk je twijfels te bespreken met een professionele cosmetisch arts. We helpen je graag met waar je op moet letten wanneer je een arts of een kliniek wilt kiezen. Hecht niet te veel waarde aan wat je online voorbij ziet komen, een fillerbehandeling is namelijk voor ieder individu anders met andere gewenste resultaten. Wanneer je een goed geïnformeerde keuze maakt, heb je niets om je zorgen over te maken!

Bronnen


NL-JUV-2150009 l Datum van productie: Februari 2021

- Advertentie -

Deze informatie is gecontroleerd door:

Cosmetisch arts Ludy Holst

.
- Advertentie -
- Advertentie -