Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Waarom is calcium belangrijk?

3.9 uit 5 - 38 beoordelingen
Beoordeling icoon0 mensen vonden deze informatie nuttig

Op deze pagina vind je alles over de werking van calcium, ook wel kalk genoemd. Ook lees je hoeveel calcium je iedere dag nodig hebt en wat er in je lichaam gebeurt als het calciumgehalte niet op peil is.

Waar is calcium goed voor?

Calcium zorgt voor stevige botten en tanden en krachtige spieren. Het is ook betrokken bij het stollen van je bloed en het vervoeren van prikkels naar je zenuwen. Daarnaast speelt het ook een rol bij de celgroei, hormoonstofwisseling en energievoorziening van je lichaam.

Hoeveel calcium heb je dagelijks nodig?

Volwassen mannen en vrouwen hebben ongeveer  1 gram calcium per dag nodig. Dit zijn ongeveer  vier glazen melk. Hier lees je in welke voedingsmiddelen calcium zit.

Wat als ik teveel calcium binnen krijg?

Als je teveel calcium binnen krijgt, dan verstoort dat de opname van ijzer, zink, magnesium en fosfor. Een ander gevolg is dat de botopbouw in het gedrang komt, met zwakke botten als resultaat.

Wat als ik te weinig calcium binnen krijg?

Een vertraagde bloedstolling is het resultaat van een calciumtekort. Baby’tjes kunnen spierkrampjes krijgen als ze te weinig calcium binnen krijgen. Bij volwassenen gebeurt dit alleen als er een ernstig tekort is. Daarnaast is bij ouderen botontkalking een veelgehoord gevolg. 

- Advertentie -

Vond je deze informatie nuttig?

3.9 uit 5 - 38 beoordelingen

Heeft deze informatie jou geholpen?

Pagina laatst aangepast op 29-03-2022

Auteur: Redactie Gezondheidsplein

.
- Advertentie -
- Advertentie -