Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Voedingssupplementen & mineralen

3.9 uit 5 - 35 beoordelingen
Beoordeling icoon0 mensen vonden deze informatie nuttig

Voedingssupplementen kun je gebruiken als aanvulling op je dagelijkse voeding. Vitaminen, mineralen en andere voedingsstoffen zijn van belang voor een gezond lijf. Helaas krijgen de meeste mensen (veel) minder van deze voedingsstoffen binnen dan ze eigenlijk nodig hebben. Met voedingssuplementen kun je ervoor zorgen dat je voldoende vitaminen en mineralen binnen krijgt. Niet als vervanging van voeding, maar als aanvulling. 

Pillen

Maar hoe weet je nu welk voedingssupplement je nodig hebt? En waar moet je op letten als je supplementen wilt aanschaffen? Dat vertellen we je in dit dossier. Ook gaan we dieper in op de verschillende mineralen, hun functie en werking, en wat er in je lichaam gebeurt als er een tekort of overschot ontstaat. Voor vitaminen hebben we dit dossier vitaminen voor je op een rijtje gezet. Als laatste is er in dit dossier speciale aandacht voor sport en supplementen. Een veelgebruikte combinatie! Daarom alle ins & outs voor je op een rijtje.

- Advertentie -

Vond je deze informatie nuttig?

3.9 uit 5 - 35 beoordelingen

Heeft deze informatie jou geholpen?

Pagina laatst aangepast op 09-07-2019

Auteur: Redactie Gezondheidsplein

.
- Advertentie -
- Advertentie -

Gezondheidsplein is partner van onder andere Dokterdokter en Ziekenhuis. Wij werken samen met verschillende medische patiëntverenigingen, beroepsverenigingen, stichtingen en medisch specialisten.

Twitter pagina van Gezondheidplein.nlYoutube pagina van Gezondheidplein.nlFacebook pagina van Gezondheidplein.nl