Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Kun je ziek worden van de salmonellabacterie?

2.5 uit 5 - 113 beoordelingen
Beoordeling icoon0 mensen vonden deze informatie nuttig

Een besmetting kan misselijkheid, braken, diarree, koorts, hoofdpijn en buikpijn veroorzaken. De bacteriën kunnen de dunne darm aantasten, waardoor er een ontsteking ontstaat. Deze verschijnselen houden vaak een paar dagen aan en gaan vanzelf weer over.

In uitzonderlijke gevallen kan salmonella in de bloedbaan terechtkomen, waardoor organen, gewrichten en botten aangetast worden. In dit geval bestaat er een grote kans dat je met Salmonella typhi of Salmonella paratyphi bent besmet. Bij deze types kunnen klachten heel heftig zijn. Er ontstaan gewrichtsontstekingen of langdurige buikklachten, zoals verstopping, krampen of diarree. Deze salmonellabacteriën kunnen ook een enkele keer botontsteking, hartproblemen en abcessen veroorzaken.

In sommige gevallen is salmonella dodelijk. Dit kan voorkomen als de patiënt uitdroogt en de nierwerking stopt of als er een bloedvergiftiging en shock optreedt. 

- Advertentie -

Vond je deze informatie nuttig?

2.5 uit 5 - 113 beoordelingen

Heeft deze informatie jou geholpen?

Pagina laatst aangepast op 24-02-2014

Auteur: Redactie Gezondheidsplein

.
- Advertentie -
- Advertentie -