Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Multivitamine Supplement van het Jaar 2020

vrijdag 07 februari 2020 | Bron: SupplementInfo

Multivitamine Supplement van het Jaar 2020

Multivitamine is Supplement van het Jaar 2020, zo werd bekend op de openingsdag van de Nationale Gezondheidsbeurs donderdag 6 februari.

Nederland werd de afgelopen weken opgeroepen te stemmen op favoriete vitamines, mineralen, kruiden en andere supplementen. Uit de resultaten bleek dat multivitamine het meest is gekozen. Supplementinfo gaat jaarlijks alle gebruik en trends op het gebied van voedingssupplementen na. Dit jaar deden bijna 2.100 personen mee aan het onderzoek. Eerder waren kurkuma (2019), magnesium (2018) en vitamine D (2017) het populairst.

Verassende uitslag

Het kan met recht worden gezegd dat multivitamine een onverwachte winnaar is, gezien het supplement vorig jaar nog op de vijfde plek eindigde. De multivitamine werd in de nek gezeten door vitamine D. Opmerkelijk is de verschuiving van kurkuma, die in 2019 nog behoorde tot het meest gebruikte supplement. Dit jaar valt het net buiten de top vijf. Wel blijft het het favoriete kruidensupplement.

Waarom multivitamine goed voor je is

Multivitamine wordt door mensen vaak gebruikt als aanvulling op hun dagelijkse voeding. Het bevat hoofdzakelijk vitamines en mineralen, net zoals in veel groente en fruitsoorten, maar multivitamine kan zijn aangevuld met andere ingrediënten die bevorderlijk zijn voor je gezondheid. Hieronder vallen bijvoorbeeld kruiden. De dosering en samenstelling van een multivitamine kan specifiek zijn afgestemd zijn op een bepaalde groep of gebruiker. Zo zijn er bijvoorbeeld supplementen die speciaal zijn afgestemd voor ouderen, kinderen en zwangere vrouwen. Ook voor bepaalde situaties, zoals bij veel sporten en werken aan de weerstand, zijn er speciale supplementen.

Waarom voedingssuplementen?

De voornaamste reden voor het slikken van voedingssupplementen is dat mensen willen werken aan een betere weerstand en een gezondere leefstijl na willen streven. Ook het versterken van de botten, verbeteren van de stoelgang en het geheugen scoren hoog.

.
- Advertentie -
- Advertentie -