Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Spinning

4 uit 5 - 9 beoordelingen
Beoordeling icoon0 mensen vonden deze informatie nuttig

Spinning® is een nieuwe rage op fitnessgebied. Het staat ook wel bekend als indoor-cycling en is overgewaaid vanuit de VS. Onder begeleiding train je intensief op een soort hometrainer. Je fietst op muziek en bepaalt de weerstand van het vliegwiel zelf. Voor elk tempo is er een andere houding en oefeningen voer je zowel zittend als staand uit.

Het is belangrijk een trainer te kiezen met een gedegen opleiding. Zo iemand doet vooraf een fitheidstest bij je en weet wat jouw mogelijkheden zijn. Je conditie wordt als het goed is iedere tien weken gemeten. Je doorzettingsvermogen verbetert en je spierkracht neemt toe.

Spinning® ontspant niet alleen je lichaam, maar ook je geest. Je verdwijnt als het ware in het ritme van het fietsen door je te concentreren op je lijf, je bewegingen en de muziek. Iedereen binnen de groep kan zijn of haar eigen tempo bepalen. Daarbij is het risico op enkel- en knieblessures erg klein bij Spinning®.

Spin®, Spinner® en Spinning® zijn geregistreerde merken van Mad Dogg Athletics, Inc.

- Advertentie -
Verder lezen

Vond je deze informatie nuttig?

4 uit 5 - 9 beoordelingen

Heeft deze informatie jou geholpen?

Pagina laatst aangepast op 05-03-2014

Auteur: Redactie Gezondheidsplein

.
- Advertentie -
- Advertentie -