Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Aqua kick & box

4.3 uit 5 - 7 beoordelingen
Beoordeling icoon0 mensen vonden deze informatie nuttig

Op zoek naar een intensieve gevechtstraining in het water a la tae bo? Denk dan eens aan aqua kick & box! Alle oefeningen worden gedaan in een bad van minimaal 1.30 meter diep (borsthoogte). Je begint met een warming-up van aerobicsoefeningen, waarna wordt overgegaan op typische kick- en box-bewegingen.

De training is behoorlijk intensief en inspannend en daarom bedoeld voor mensen met een redelijke tot goede conditie. In het begin wordt er vooral aandacht besteed aan het aanleren van bewegingen en het bewaren van je gewicht daarbij. Zelfs de geoefende tae bo'er zal daar in het begin moeite mee hebben, omdat de coördinatie van de bewegingen in het water anders zijn. Als je het eenmaal door hebt, gaan de bewegingen bijna vanzelf.

Deze sport wordt nog maar weinig gegeven, omdat er nog niet zoveel trainers zijn opgeleid. Binnenkort zal dat zeer waarschijnlijk veranderen.

- Advertentie -

Vond je deze informatie nuttig?

4.3 uit 5 - 7 beoordelingen

Heeft deze informatie jou geholpen?

Pagina laatst aangepast op 05-03-2014

Auteur: Redactie Gezondheidsplein

- Advertentie -
- Advertentie -

Gezondheidsplein is partner van onder andere Dokterdokter en Ziekenhuis. Wij werken samen met verschillende medische patiëntverenigingen, beroepsverenigingen, stichtingen en medisch specialisten.

Twitter pagina van Gezondheidplein.nlYoutube pagina van Gezondheidplein.nlFacebook pagina van Gezondheidplein.nl