Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Wat is een couveusebaby?

3.5 uit 5 - 14 beoordelingen
Beoordeling icoon0 mensen vonden deze informatie nuttig

Niet iedere pasgeboren baby komt na de geboorte in een roze wieg terecht. Per jaar worden zo'n 10.000 kinderen geboren die voor korte of langere tijd in de couveuse moeten liggen.

Voor sommige ouders is het van tevoren bekend dat hun kind op een couveuse-afdeling moet worden opgenomen, anderen worden er pas mee geconfronteerd bij de (vroegtijdige) geboorte van hun kind.

Vader of moeder worden van een couveusekind is vaak een spannende en emotionele gebeurtenis. Aan de ene kant ben je blij met de geboorte van je kind, aan de andere kant is er de onzekerheid over de gezondheid van je baby.

Het hangt van de conditie van de baby af of hij/zij na de geboorte nog even bij de moeder kan blijven of niet. Soms is het nodig dat het kind direct naar de couveuse-afdeling gaat. Natuurlijk wil je het beste voor je kind, maar het kan toch een moeilijk moment zijn als je kind wordt bij je weggehaald voordat je het hebt kunnen vasthouden en bekijken.

Hoelang de couveuseperiode zal duren hangt af van de conditie, de ontwikkeling en de groei van de baby. Soms duurt het weken of maanden voor een kindje naar huis mag.

Eenmaal thuis blijken sommige (voormalige) couveusekinderen tijd nodig te hebben om een redelijk dag-nachtritme te ontwikkelen, wat voor ouders een vermoeiende tijd kan zijn.

Ouders van couveusekinderen herkennen veel bij elkaar. Het kan dan ook prettig zijn om naar elkaar te luisteren en met elkaar van gedachten te wisselen.

Lees hier meer over een vroeggeboorte.

- Advertentie -
Verder lezen

Vond je deze informatie nuttig?

3.5 uit 5 - 14 beoordelingen

Heeft deze informatie jou geholpen?

Pagina laatst aangepast op 09-07-2020

Auteur: Redactie Gezondheidsplein

.
- Advertentie -
- Advertentie -