Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Behandelingen bij de overgang

4.7 uit 5 - 104 beoordelingen
Beoordeling icoon0 mensen vonden deze informatie nuttig

Elke vrouw ervaart de overgang anders en reageert dan ook anders op deze fase. De keuze om een behandeling te ondergaan, ligt dan ook grotendeels bij de vrouw zelf. Je voelt zelf het beste aan hoe je je voelt tijdens de overgang en of de klachten (on)verdraagbaar zijn.

Wanneer je hebt besloten iets te doen tegen overgangsklachten, kun je verschillende kanten opgaan. Je kunt zelf actie ondernemen of een specialist inschakelen. Denk bij zelf actie ondernemen bijvoorbeeld aan het gebruik van supplementen en het veranderen van je leefstijl. Een overgangsconsultent of andere specialist kan je hier advies over geven.

De eerste specialist met wie je doorgaans contact opneemt is de huisarts. Vervolgens kun je voor meer specialistische zorg terecht bij een menopauzekliniek of een overgangsconsulent. Voor deze zorg heb je overigens geen doorverwijzing van de huisarts nodig. Aan de hand van persoonlijke omstandigheden, klachten en voorkeuren kan een behandeling bepaald worden.

In dit dossier bespreken we de volgende overgangsbehandelingen:

- Advertentie -

Vond je deze informatie nuttig?

4.7 uit 5 - 104 beoordelingen

Heeft deze informatie jou geholpen?

Pagina laatst aangepast op 28-05-2021

Auteur: Redactie Gezondheidsplein

.
- Advertentie -
- Advertentie -