Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Radiotherapie als behandeling eierstokkanker

3 uit 5 - 2 beoordelingen
Beoordeling icoon0 mensen vonden deze informatie nuttig

Radiotherapie, ook wel bestraling genoemd, wordt niet veel toegepast bij eierstokkanker. Het wordt vooral toegepast als de behandeling niet gericht is op genezing, maar op het voorkomen van klachten of om je levensduur te verlengen.

Door middel van straling kunnen kankercellen (gedeeltelijk) vernietigd worden. Ook gezonde cellen kunnen aangetast worden, maar deze cellen herstellen zich beter dan kankercellen. Door de aantasting van gezonde cellen kunnen er bijwerkingen optreden, zoals buikkrampen, diarree, blaasontsteking en vermoeidheid.

Ascitespunctie

Heb je veel last van vocht in de buik? Dit kan vervelende klachten met zich meebrengen, zoals misselijkheid, benauwdheid en een gespannen buik. Dan kun je door middel van een ascitespunctie het vocht laten verwijderen. Dit gebeurt met een punctienaald. De ascitespunctie kan ook gebruikt worden om een beetje vocht af te nemen voor verder onderzoek.

- Advertentie -

Vond je deze informatie nuttig?

3 uit 5 - 2 beoordelingen

Heeft deze informatie jou geholpen?

Pagina laatst aangepast op 11-03-2014

Auteur: Redactie Gezondheidsplein

.
- Advertentie -
- Advertentie -

Gezondheidsplein is partner van onder andere Dokterdokter en Ziekenhuis. Wij werken samen met verschillende medische patiëntverenigingen, beroepsverenigingen, stichtingen en medisch specialisten.

Twitter pagina van Gezondheidplein.nlYoutube pagina van Gezondheidplein.nlFacebook pagina van Gezondheidplein.nl