Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Verstopping en darmgezondheid

3.1 uit 5 - 98 beoordelingen
Beoordeling icoon0 mensen vonden deze informatie nuttig

Verstopping is het tegenovergestelde van diarree. Bij verstopping wordt er juist teveel vocht aan je ontlasting onttrokken. Hierdoor wordt je ontlasting te hard en dit zorgt voor een moeilijke stoelgang. Verstopping wordt ook wel obstipatie genoemd. Obstipatie kan veroorzaakt worden door slechte voeding, maar bijvoorbeeld ook door stressaambeien of te weinig beweging.

Gezonde darmen met een goede darmflora zijn belangrijk voor je spijsvertering en stoelgang. Wanneer de balans tussen goede en slechte bacteriën verstoord is, kunnen klachten ontstaan. Verstopping is daar een voorbeeld van. Vaak gaat verstopping samen met buikpijn.

Door goed voor je darmen te zorgen, hou je de darmflora gezond en heb je minder kans op verstopping. Later in dit dossier vind je tips over hoe je zelf kunt zorgen voor een goede darmgezondheid.

- Advertentie -

Vond je deze informatie nuttig?

3.1 uit 5 - 98 beoordelingen

Heeft deze informatie jou geholpen?

Pagina laatst aangepast op 24-02-2014

Auteur: Redactie Gezondheidsplein

.
- Advertentie -
- Advertentie -

Gezondheidsplein is partner van onder andere Dokterdokter en Ziekenhuis. Wij werken samen met verschillende medische patiëntverenigingen, beroepsverenigingen, stichtingen en medisch specialisten.

Twitter pagina van Gezondheidplein.nlYoutube pagina van Gezondheidplein.nlFacebook pagina van Gezondheidplein.nl