Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Voetreflexzonetherapie bij pijnklachten

Reflexzone- of voetreflexzone-therapie is een alternatieve behandelmethode die wordt toegepast bij pijnklachten. De basisgedachte hiervan is dat handen en voeten reflexzones hebben die in verbinding staan met alle organen, klieren, zenuwen, botten en weefsels. Reflexzone-therapie werkt holistisch, dat wil zeggen dat ze ervan uitgaat dat lichaam en geest van de mens één zijn.

Voetreflexzonetherapie is gericht op het stimuleren van het zelfgenezend vermogen van de mens. Door de voetreflexzones volgens een speciale techniek te masseren, wordt de doorbloeding van het lichaam bevorderd. Hierdoor kunnen zuurstof en voeding de weefsels bereiken en worden afvalstoffen sneller afgevoerd. Blokkades in de energiedoorstroming kunnen door deze massage worden opgeheven. Een behandeling duurt ongeveer een uur. Het wordt toegepast  onder andere bij stress, vermoeidheid, slaapstoornissen, hoofdpijn, rugpijn, gewrichtsklachten, maag- en darmklachten, huidproblemen, ademhalingsklachten en bij vocht vasthouden.

De behandeling kan soms worden vergoed door ziektekostenverzekeraars. Reguliere genezers hebben vaak geen enkel vertrouwen in deze manier van behandelen. Wetenschappelijke onderbouwing van de basisgedachtes van reflexologie bestaan nauwelijks.

Welke ervaring heb jij met voetreflexzonetherapie? Waarom heb je voor deze behandelmethode gekozen? Was de behandeling zodanig dat je daarna geen last meer had? Werd de therapie vergoed door de ziektekostenverzekeraar? 

Reacties

  • l.

    11 October 2011 20:04

    Beste Janneke, Heeft je therapeut geen tips en geeft ze ook adviesen en gesprekken, het licht eraan welke massages zij geeft.Ik denk dat je aan haar kan vragen of zij je enkele massages kan leren te geven, bijvoorbeeld de metamorfosemassage.Deze is goed zelf te geven en kan ook veel effect hebben.Heel veel succes, Liesbeth

    • Ankhie

      07 September 2010 13:36

      Ik heb al jaren een golversarm (lijkt op een tennisarm) Het enige wat ik kan doen is sporten zodat deze arm sterk wordt. Heeft iemand ervaring met een golversarm en voetreflexzonetherapie? Zou ik er baat bij hebben?

      • tonny de hoog

        11 June 2009 11:27

        de Vereniging van Nederlandse Reflexzone Therapeuten (VNRT) is de beroepsvereniging van zo\'n 400 reflexzone therapeuten in Nederland. Op de website www.vnrt.nl kun je zien welke ziektekostenverzekeraars de behandeling vergoeden. Dat zijn er veel meer dan je denkt. Succes. Tonny de Hoog
        PR functionaris VNRT

        • Goethals

          06 November 2008 09:28

          Het werkt perfect ik heb veel baat er mee Mijn vrouw had altijd last van voor holte onstekeningen nu niet meer door de voetreflex

          • hub speetjens

            04 November 2008 19:37

            ik voel me heel goed bij deze behandeling
            ik snap niet waarom deze behandeling niet wordt vergoed anders ging ik wel 20 keer naar de fisoyterapeut
            wat is duurder

            • ria de vreeze-pannekoek

              05 October 2008 19:55

              Ik ben er echt heel blij mee ik heb gronische pijnklachten in heel mijn lijf .Ik ben vorig jaar aan mijn rug geopereerd 3 hernia s en een tussen blokje omdat ik onverwachte verlammingen kreeg ,dat is over maar ik wist ook ik houd gronische pijnklachten ik heb atrose en fibro Ondanks dat zo'n voet behandeling op het moment heel pijnlijk kan zijn ,merk je als je het regelmatig doet de pijn ook tijdens de behandeling minder wordt ,ik heb er baat bij .Wat het moeilijk maakt is dat het door Agis niet vergoed wordt .
              Om aan te geven hoe blij ik er mee ben want wij zitten in de bijstand betaal ik het uit mijn eigen verjaardagspotje en soms word ik er bij geholpen van de bijstand kan ik dit niet betalen.
              Eigenlijk zou ik eens in de 14 dagen moeten gaan bevoorbeeld in mijn geval ongeveer een krap jaar.Net zolang totdat ik er met eens in de maand toe kan .Ik vind het heel erg jammer dat het ziekenfonds dit niet vergoed .Ik moet het dus doen met ongeveer eens in de maand jammer maar ik ben nog steeds bezig dit vergoed te krijgen .

              • Hanneke

                05 September 2008 15:45

                Al 5 jaar ga ik regelmatig naar voetreflexzonetherapie. Ik had erge nekklachten en kon vaak m´n armen amper optillen, terwijl ik kapster ben! föhnen of permanenten was een ramp, ik moest dan niet van tevoren gaan strijken of poetsen want dan was ik een paar dagen uit de running. De eerste 2 maanden ging ik wekelijks en nu ga ik iedere 6 weken. Sinds ik hiermee benandeld wordt kan ik alles weer doen, maar wel met mate. Opletten wat je doet en hoe, maar als ik nu spierpijn heb kan mijn eigen lichaam dat opvangen. Ik krijg 12 behandelingen per jaar vergoedt.

                • patty walther

                  13 May 2008 17:08

                  ik heb 4 behandelingen gehad en morgen 14-05-08 krijg ik de 5e behandeling.Ik heb de vervelende makke dat ik heel veel last heb van barbaarse boeren, al 2 maal een maagonderzoek gehad daar is niets uitgekomen wel een B12 tekort, maar daar krijg ik al 3 jaar injecties voor, maar de maag/darmen problemen blijven bestaan, tevens heb ik last van een sterk schommelende suikerspiegel, die meestal aan de lage kant is en komt zomaar opeens
                  opzetten, volgens de mevrouw die mijn voetzoolreflex behandeld heeft dat met mijn maagsappen te maken, m.a.w. ik heb een vertraagd verteringsproces met het voedsel, vandaar die barbaarse oprispingen
                  De voetrteflextherapie helpt mij heel erg goed, de benauwdheid in de slokdarm verdwijnt als ik weer een behandeling gehad heb, er wordt wel gezegd het zit tussen je oren dat is beslist niet het geval, het is een fantastische behandeling voor je organen , stress en spieren en gewrichten. Ik kAN het iedereen aanbevelen die klachten heeft.

                  • G. de Voogd-Minnema

                    07 May 2008 08:14

                    Ik wordt al 2 jaar behandeld door Petra Blanke te Middelburg. Mijn ervaring is er een van welbevinden. Na de behandeling ben ik geweldig ontspannen. Het neemt veel stress (veroorzaakt door angst) bij mij weg.
                    Hulde aan Petra.

                    • Helen

                      20 March 2008 17:01

                      Voor informatie aan consumenten die op zoek zijn inhoudelijke informatie over reflexzonetherapie en gelicencieerde reflexzone therapeuten. kunt u kijken op de web-site van de vnrt (www.vnrt.nl) Dit is de vereniging van nederlandse reflexzone therapeuten.
                      Gr Helen

                      Reageer ook

                      Los de volgende rekensom op (bijvoorbeeld: is de som 1 + 3, voer dan 4 in.)

                      - Advertentie -
                      - Advertentie -

                      Gezondheidsplein is partner van onder andere Dokterdokter en Ziekenhuis. Wij werken samen met verschillende medische patiëntverenigingen, beroepsverenigingen, stichtingen en medisch specialisten.

                      Twitter pagina van Gezondheidplein.nlYoutube pagina van Gezondheidplein.nlFacebook pagina van Gezondheidplein.nl