Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Leeft incontinentie meer bij vrouwen dan bij mannen?

Uit internationaal onderzoek onder Franse, Nederlandse, en Britse patiënten en niet-patiënten blijkt dat incontinentie nog steeds een groot taboe vormt. Dit komt doordat incontinentie vaak gezien wordt als teken van ouderdom en zwakte.

Ook kwam er uit dit onderzoek naar voren dat dit taboe een groter isolerend effect heeft op vrouwen dan op mannen, omdat vrouwen vaker op jonge leeftijd getroffen worden (bijvoorbeeld na de zwangerschap).

Daarnaast blijken mannen minder moeite te hebben om dit onderwerp te bespreken met hun huisarts of partner/ vrienden dan vrouwen.

Wat vind jij: ligt incontinentie gevoeliger bij vrouwen dan bij mannen of denk je dat het juist omgedraaid is? 

Terug naar het begin

Reacties

 • Anita

  01 maart 2019 13:18

  Ik denk ook dat het vervelender is voor mannen zoals stoeren aangeeft/ Het is inderdaad iets makkelijker voor vrouwen om verband aan te schaffen.

  Mijn man heeft ook last van incontinentie en ik heb een site gevonden waar we nu bestellen. Er is een keuzehulp aanwezig en wij hebben de comfort service, zo krijgen wij elke week bezorgd wat wij nodig hebben en hebben we er geen omkijken meer naar. Het is voor ons een hele verademing!

  Voor zowel mannen als vrouwen is er op internet dus de mogelijkheid dit te bestellen!

  • Ivy

   01 maart 2018 17:25

   Voor veel vrouwen zou het best gemakkelijk kunnen zijn, maar zo ervaar ik het niet. Ik vind het jammer constant met een prop tussen mijn benen te moeten lopen en constant eraan herinnerd te worden dat ik een luier draag. Ik voel me net een baby en ik verzeker je: ik zou het liever kwijt zijn dan rijk. Verder zijn luiers verdomde handig zeker op vakantie met al die vrouwen in de wachtrij. Totdat je je moet verschonen en je de luier gewoon in je hand meeneemt en iedereen je aankijkt alsof je een hele enge ziekte hebt.

   • Timmerke

    28 juli 2015 13:51

    De meeste mannen denken inderdaad dat het een vrouwenprobleem is. Ik ben man en ik ben ook incontinent. Ik draag luiers, maar ik vind het helemaal geen probleem meer. Het grootste probleem van incontinentie is juist dat het als probleem wordt beschouwd. Ik beschouw het niet als een probleem en dan kan je er veel makkelijker mee omgaan. Ik doe precies als ik altijd al deed, zonder enige beperking, want er is gewoon mee te leven.

    • Stoereman

     29 april 2013 04:26

     Ik denk dat het voor mannen vervelender is.
     Vrouwen gooien gemakkelijk de incontinentie oplossingen in de supermarkten in de winkelwagen als overstap van maandverband.
     Mannen moeten de stap naar apotheek maken voor de mannen producten.
     Op verjaardagen wordt openlijk gesproken over de dames problemen met oplossingen. Bij mannen is dit probleem ook, maar houden de kaken op elkaar of wuiven het gekscherend weg als vrouwen probleem.

     • ninn

      08 augustus 2012 18:20

      Ik ben lid van de Inco club en ik zie daar meer mannen dan vrouwen.

      .
      - Advertentie -
      - Advertentie -