Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Verrijkte maaltijden voorkomen ondervoeding bij ouderen

maandag 12 oktober 2015 | Bron: Fortifiedfood.nl

Verrijkte maaltijden voorkomen ondervoeding bij ouderen

Ondervoeding is een actueel probleem bij de ouder wordende bevolking. Medicijngebruik draagt bijvoorbeeld bij aan minder smaak- en geurbeleving waardoor eten minder aantrekkelijk wordt. Een verminderd energieniveau maakt vers koken soms een hele uitdaging.

De meeste voorkomende tekorten bij ouderen zijn vitamine-D, calcium en bepaalde eiwitten. Het toevoegen van deze voedingsstoffen aan bijvoorbeeld kant-en-klaarmaaltijden kan ondervoeding bij ouderen positief beïnvloeden.

Verreikte voeding

Het goede nieuws: vanaf januari 2016 zijn er nieuwe, verrijkte kant-en-klaarmaaltijden te verkrijgen van het merk Fortifed. Fortifed voorziet kant-en-klaarmaaltijden met een klein laagje gelatine waarin de benodigde extra nutriënten verwerkt zijn.

Ondervoeding bij ouderen

Ken je iemand die ondervoed is, dan kun je samen met een diëtist proberen het probleem aan te pakken. Ook met de tips in het dossier ‘Ondervoeding bij ouderen’ voorkom je (verdere) ondervoeding.

.
- Advertentie -
- Advertentie -