Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Nieuwe hoop voor mensen met chronische pijn

donderdag 03 december 2015 | Bron: Sjm.com

Nieuwe hoop voor mensen met chronische pijn

Er komt in Europa een nieuw systeem voor het behandelen van Chronische pijn met ruggenmergstimulatie. Dat zegt St. Jude Medical, internationaal producent van medische hulpmiddelen en markleider op het gebied van Chronische pijntherapie. Het gaat om de introductie van het Proclaim™ Elite Spinal Cord Stimulation System.

Het Proclaim™ Elite Spinal Cord Stimulation System is een niet-oplaadbaar systeem en helpt mensen met chronische pijn door ruggenmergstimulatie (SCS) minder pijnprikkels te ervaren. Hoewel ruggenmergstimulatie vaker ingezet wordt, was er nog niet eerder een apparaat beschikbaar dat niet opgeladen hoeft te worden. Dit verbeterde gebruiksgemak zorgt ervoor dat mensen met chronische pijn de aandacht kunnen verleggen van hun therapie naar kwaliteit van leven.

Altijd up-to-date

En er is meer: het Proclaim™ systeem kan in tegenstelling tot andere soortgelijke apparaten gewoon bediend worden met een mobiele telefoon via draadloze Bluetooth- en Apple technologie. Omdat de Proclaim™ ook geüpgrade kan worden, krijgen mensen met chronische pijn steeds makkelijker toegang tot al goedgekeurde behandelingen en de laatst beschikbare software. Dus zonder dat ze daarvoor een chirurgische ingreep voor moeten ondergaan. 

Verder maakt het systeem als enige gebruik van unieke Burst-technologie. Dit zijn onderbroken stimulatievlagen (“bursts”), die zijn ontworpen om het natuurlijke zenuwsignaalpatroon na te bootsen. Daarnaast kunnen mensen met chronische pijn dankzij een voorwaardelijke magnetische resonantie (MR) markering gewoon veilig MRI-scans van het hoofd en ledenmaten ondergaan.

Nieuwe ronde nieuwe kansen

Volgens de International Neuromodulation Society lijden bijna 95 miljoen mensen in Europa aan chronische pijn. Het is al eerder aangetoond dat traditionele, tonische neurostimulatie-therapie pijn succesvol kan verminderen, helaas met de kanttekening dat niet alle mensen met chronische pijn evenveel succes ervaren van een SCS-behandeling. Het Proclaim™ Elite SCS-systeem geeft in die zin uitbehandelde patiënten, vanwege de andere werking, opnieuw mogelijkheden om chronische pijn te behandelen met ruggenmergstimulatie.

.
- Advertentie -
- Advertentie -