Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Hersenstichting steunt onderzoek naar meer dan één hersenaandoening

donderdag 27 juni 2019 | Bron: Hersenstichting

Hersenstichting steunt onderzoek naar meer dan één hersenaandoening

De Hersenstichting stelt 1 miljoen euro beschikbaar voor onderzoek waarbij er naar oplossingen wordt gezocht voor meerdere hersenaandoeningen tegelijkertijd. Dat meldde de Hersenstichting vandaag op hun eigen website.

Samenwerking

Aanvragers mogen bij de Hersenstichting een voorstel doen voor een onderzoeksproject, waarvan één project zal worden gehonoreerd. De nadruk van het onderzoeksproject moet liggen op samenwerkingsverbanden tussen relevante partijen en ervaringsdeskundigen. Het onderzoeksproject dient zich te richten op het realiseren van minder sterfte en/of minder ziektelast van tenminste twee verschillende hersenaandoeningen.

Honderden hersenaandoeningen

Merel Heimens Visser, directeur-bestuurder van de Hersenstichting, vertelt: “Wat veel mensen niet weten is dat hersenaandoeningen hard op weg zijn de grootste ziekte van Nederland te worden. Er zijn wel honderden verschillende hersenaandoeningen. Denk bijvoorbeeld aan dementie, parkinson, beroerte, depressie, migraine en hersenletsel. We stellen het bedrag van 1 miljoen euro beschikbaar om een extra impuls te geven aan onderzoek om oplossingen voor hersenaandoeningen een stap dichterbij te brengen.”

Volgend jaar juni wordt bekendgemaakt aan welk onderzoeksproject het bedrag wordt toegekend.

.
- Advertentie -
- Advertentie -