Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Depressie door artritis psoriatica en psoriasis vaak onderschat

woensdag 15 juli 2015 | Bron: Celgene.nl

Artritis psoriatica en psoriasis

De psychische en fysieke gevolgen van psoriasis en artritis psoriatica worden wereldwijd onderschat. Zowel door artsen als door de directe omgeving van de patiënt. Dat blijkt onder andere uit onderzoek van farmaceut Celgene onder mensen met een ernstige vorm van psoriasis en artritis psoriatica.

Het blijkt dat deze mensen kampen met depressies en ondraaglijke, chronische jeuk. Bovendien durven ze uit schaamte voor hun lichaam meestal niet naar de arts te stappen. Hun omgeving en artsen wuiven de klachten vaak weg als simpele kwaaltjes, waardoor de ziekte en de gevolgen ervan worden onderschat. Met dit onderzoek probeert Celgene meer bewustwording te creëren voor psoriasis en artritis psoriatica.

Onvoldoende behandeld

Artritis psoriatica is een vorm van reuma die ontstaat bij de huidziekte psoriasis. De ziekte gaat gepaard met pijnlijke en stijve gewrichten. Al eerder bleek uit het grootschalige onderzoek MAPP (Multinational Assessment of Psoriasis and Psoriatic Arthritis) dat patiënten met psoriasis en artritis psoriatica niet tot onvoldoende behandeld worden in ziekenhuizen.

Bekijk het dossier Soorten psoriasis voor meer informatie over psoriasis en artritis psoriatica.

.
- Advertentie -
- Advertentie -