Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Dagelijks 5 kinderen met diagnose epilepsie

dinsdag 09 juni 2015 | Bron: Epilepsie.nl

Dagelijks 5 kinderen met diagnose epilepsie

Per dag krijgen vijf kinderen in Nederland de diagnose epilepsie. Jaarlijks komt dat neer op tweeduizend nieuwe jonge epilepsiepatiënten. De onzekerheid die daarbij komt kijken staat centraal in de landelijke campagne en collecteweek van het Epilepsiefonds van 8 tot en met 13 juni 2015. 

Ondersteuning Epilepsiefonds

De jonge epilepsiepatiënte Marte is het gezicht van de huidige campagne. De diagnose riep veel vragen op bij haarzelf en haar ouders, bijvoorbeeld over de ernst van epilepsie en behandelingsmogelijkheden. Het Epilepsiefonds biedt daarbij volgens de ouders van Marte goede ondersteuning en uitgebreide informatie.

Meer onderzoek nodig

Momenteel is epilepsie niet te genezen. Daarom is veel geld nodig voor onderzoek naar onder meer de oorzaak van epilepsie. Alleen op die manier is meer inzicht en een vollediger beeld van de neurologische aandoening mogelijk en komt genezing een stap dichterbij. 

.
- Advertentie -
- Advertentie -