Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

App herkent 80 procent van huidkanker gevallen

woensdag 03 juni 2015 | Bron: Emerce.nl

App herkent 80 procent van huidkanker gevallen

Een app om melanoom of huidkanker op te sporen blijkt goed te werken. Dat blijkt uit voorlopig onderzoek van de afdeling Dermatologie van het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven.

Gelijk aan dermatoloog

Uit het onderzoek blijkt dat mensen met hun smartphone niet alleen melanomen eerder kunnen opsporen, maar ook alle andere vormen van huidkanker. De applicatie kan zelfs 80 procent van de huidkanker met zekerheid herkennen en 95 procent met grote waarschijnlijkheid. Deze zekerheid komt bijna overeen met de diagnose die een dermatoloog kan stellen.

Vroege opsporing

Huidkanker is de meest voorkomende kankervorm. Een vroege opsporing leidt tot relatief goede behandelingsmogelijkheden. De SkinVision app draagt daar mogelijk aan bij. De gebruiker kan foto’s maken van verdachte moedervlekken en deze eventueel doorsturen naar een arts. Tevens is het mogelijk om veranderingen in de moedervlek in de gaten te houden. 

.
- Advertentie -
- Advertentie -