Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Altijd moe? Let op Q10!

4.5 uit 5 - 183 beoordelingen
Beoordeling icoon0 mensen vonden deze informatie nuttig

De wekker gaat naar je gevoel altijd veel te vroeg. Met pijn en moeite sleep je jezelf uit bed, verlangend naar de eerste kop koffie. In de loop van de dag krijg je een enorme energie-dip. Eigenlijk voel je je altijd moe. Herkenbaar? Iedereen voelt zich weleens moe en futloos. Veel mensen kampen zelfs met chronische vermoeidheid. Gelukkig zorgt ons lichaam voor de aanmaak van energie, bijvoorbeeld met Q10.

Hoe is de energieproductie in het lichaam geregeld? Q10 is een belangrijkre stof in ons lichaam die essentieel is voor de energieproductie en werkt als een antioxidant. Zonder Q10 in ons lichaam is zelfs geen leven mogelijk. Q10 is nodig om genoeg energie te hebben en vrije radicalen te vangen. Maar hoe maakt het lichaam eigenlijk Q10 aan? En wat als je lichaam te weinig Q10 aanmaakt, bijvoorbeeld door ouder worden, stress of medicijngebruik?

Je leest er alles over in het dossier Altijd moe? Let op Q10! Ook lees je waar Q10 naast energieproductie en antioxidant nog meer bij kan helpen: een behoorlijke lijst, waaronder tandvleesontsteking en een hoge bloeddruk. Uit meerdere onderzoeken blijkt zelfs dat Q10 een belangrijke rol kan spelen in de ondersteuning van een gezond hart en preventie van hart- en vaatziekten.

- Advertentie -

Vond je deze informatie nuttig?

4.5 uit 5 - 183 beoordelingen

Heeft deze informatie jou geholpen?

Pagina laatst aangepast op 04-04-2022

Auteur: Redactie Gezondheidsplein

.
- Advertentie -
- Advertentie -