Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Bereiding flesvoeding

1.4 uit 5 - 33 beoordelingen
Beoordeling icoon0 mensen vonden deze informatie nuttig

Voor het bereiden van flesvoeding mag je in Nederland gewoon koud kraanwater gebruiken. In het buitenland wordt aangeraden om mineraalwater te gebruiken, omdat het kraanwater daar minder schoon is.

Als je de voeding na het klaarmaken direct aan je baby geeft, hoef je het water niet eerst te koken. Als je voeding voor de hele dag maakt, wordt dit wel aangeraden, om te zorgen dat de voeding langer goed blijft.

Volg de instructies op de verpakking bij het bereiden van de voeding. Schud de fles met de voeding na het toevoegen van het poeder zo min mogelijk. Hoe meer je schudt, hoe meer lucht er in de voeding komt. En dat kan krampjes veroorzaken. Vóórdat je de voeding aan je baby geeft, controleer je de temperatuur aan de binnenkant van je pols. Na het maken van de fles is de voeding ongeveer één uur houdbaar buiten de koelkast. Verwarm de voeding niet opnieuw en gooi restjes weg.

- Advertentie -

Vond je deze informatie nuttig?

1.4 uit 5 - 33 beoordelingen

Heeft deze informatie jou geholpen?

Pagina laatst aangepast op 11-10-2016

Auteur: Redactie Gezondheidsplein

.
- Advertentie -
- Advertentie -