Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

ORAC-waarde en antioxidanten combineren

4.7 uit 5 - 97 beoordelingen
Beoordeling icoon0 mensen vonden deze informatie nuttig

Met de ORAC-waarde (Oxygen Radical Absorbance Capacity) kun je de antioxidantwaarde van voeding uitdrukken. Hoe hoger de ORAC-waarde, hoe effectiever een voedingsmiddel radicalen kan neutraliseren. De ORAC-waarde van een product staat soms op de verpakking vermeld.

Houd er rekening mee dat je verschillende soorten antioxidanten met elkaar combineert. Dit werkt aanzienlijk beter dan één soort antioxidant heel hoog in te nemen, aangezien alle antioxidanten:

  • Met elkaar samenwerken
  • Elkaar versterken
  • Hun eigen bijzondere gezondheidsfuncties hebben

Door antioxidanten te combineren en samen te laten werken verhoogt dit het effect van de antioxidanten op je gezondheid. Zo verhogen antioxidanten in voeding de enzymatische antioxidanten (lichaamseigen antioxidanten), waardoor het immuunsysteem sterker wordt. Het is natuurlijk lastig zoveel mogelijk antioxidanten met elkaar te combineren als je niet weet waar je het vandaan moet halen. De pagina Overzicht antioxidanten in voeding geeft een uitgebreide weergave van antioxidantrijke voeding. Tip: eet gevarieerd!

Naast voeding kan een antioxidanten supplement een aanvulling zijn op een gevarieerde inname van antioxidanten. Er zijn tegenwoordig antioxidanten supplementen die veel verschillende antioxidanten met elkaar combineren.

- Advertentie -
Verder lezen

Vond je deze informatie nuttig?

4.7 uit 5 - 97 beoordelingen

Heeft deze informatie jou geholpen?

Pagina laatst aangepast op 08-04-2022

Auteur: Redactie Gezondheidsplein

.
- Advertentie -
- Advertentie -