Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Vul jij je voeding aan met multipreparaten?

Voeding kan worden beschouwd als brandstof voor het lichaam, dat op die manier energie krijgt. Het menselijk lichaam heeft behoefte aan goede voedingsstoffen. Verkeerde brandstof in de vorm van slechte voeding leidt op den duur tot gezondheidsproblemen. Gezonde voeding geeft het lichaam de energie die nodig is om de dagelijkse activiteiten te doen, zoals lopen, werken en sporten. Gezonde voeding is ook de basis voor beschermende stoffen en bouwstoffen die het lichaam nodig heeft om te groeien, zich voort te planten, ziektes te bestrijden en verwondingen te herstellen. Gezond eten is dus erg belangrijk.

Het voedingspatroon in ons land is rijk aan kant- en klaarproducten, witmeelproducten, suiker en snacks. Tegenwoordig komt het steeds vaker voor dat we 's avonds een frietje of pizza halen. Uitgebreid koken doen veel mensen al lang niet meer iedere dag. Daardoor krijgen we minder essentiële voedingsstoffen binnen dan we nodig hebben. Daarnaast staan we bloot aan steeds meer spanning en stress. Deze manier van leven heeft effect op de spijsvertering.

Eén op de drie Nederlanders heeft last van een moeilijke stoelgang. Winderigheid, verstopping en brandend maagzuur kunnen het gevolg zijn. Slechte voeding bevat onvoldoende vezels, vitaminen en mineralen. Voedingsstoffen als vitaminen en mineralen heeft het lichaam juist nodig om de spijsvertering goed te laten verlopen en de klachten te laten verdwijnen.

Als je niet toekomt aan gezond eten, je weerstand verminderd is door bijvoorbeeld stress of ziekte en je spijsvertering niet optimaal werkt kun je als aanvulling op je dagelijkse voedselinname kiezen voor een zogeheten multipreparaat: vitaminen en mineralen in een potje. Deze zijn bedoeld als ondersteuning en aanvulling en zijn rijk aan de noodzakelijke vitamines, mineralen, enzymen en aminozuren. Naast deze algemene multipreparaten is er een extra krachtig multipreparaat bij de drogist verkrijgbaar dat verschillende groente- en kruidenextracten bevat, zoals knoflook, geelwortel en Mariadistel. Deze extracten werken ondersteunend op hart en bloedvaten en ondersteunen de lever bij de verwerking van giftige stoffen.

Eet jij iedere dag gezond? Wat eet jij zoal op een dag? Let jij erop of je iedere dag de aanbevolen hoeveelheid groente en fruit binnenkrijgt? Is jouw spijsvertering optimaal? Of neem je naast je dagelijkse voeding multipreparaten om zo je tekorten aan te vullen? 

Terug naar het begin

Reacties

 • JER0EN

  21 november 2011 22:34

  Ik drink sinds een maand lang een sap van de noni-struik. Ik merk voor het eerst het resultaat. Dat je meer levenslust krijgt of je zin in iets heb, een weldoende gevoel, of je negatief gevoel veel minder gestimuleerd wordt. Ook ziet mijn stoelgang er veel gezonder uit en dat vind ik heel opmerkelijk. Mijn urine was in de ochtend meestal geel is. Nu is het helder inplaats van geel.

  • Liesbeth

   09 november 2011 15:31

   Ik heb al vele supplementen gebruikt maar die brachten maar weinig of niets teweeg bij mij. Er is ook zoveel te koop. Ik ben toen gaan kijken welke supplementen wetenschappelijk, maar vooral onafhankelijk waren onderzocht. Ik ben nu voedingssuplementen gaan gebruiken die bestaan uit poederconcentraten van het sap van 26 verschillende soorten fruit, groenten en bessen. inmiddels al weer ruim een jaar. Ik heb meer energie gekregen, een betere darmwerking en ik zit lekker in m'n vel.

   • paul

    04 december 2010 23:00

    Gebruik al 14 jaar voedingssuplementen en ben hiervan zeer tevreden. Ik kan het iedereen ten zeerste aanraden omdat ik van mening ben dat fruit, bessen en groenten de basis zijn. We zouden voor 85% plantaardig moeten eten en dit doen we niet. De des balans tussen vrije radicalen en anti-oxidanten => oxidatieve stress.

    • Y.

     19 oktober 2009 22:16

     Ben al 11 jaar voedingssuplement gebruiker tot mijn al gehele tevredeheid. Voel mij een beter mens hierdoor, mijn astma is zo goed als verdwenen hiermee. De studie's achter dit product hebben mij overtuigd.

     • Clyde

      14 oktober 2009 16:56

      Iedereen weet het niemand eet het! Gewoon meer fruit en groenten eten, hoe meer hoe beter draagt allemaal bij aan je weerstand. Wel in combinatie met sporten en bewuster eten elke dag.

      • jaap

       21 juli 2009 21:47

       Ook mijn familie en ik hebben het geluk dat we goede voedingssuplement capsules en de gummies voor mijn kinderen hebben ontdekt. We zijn minder verkouden als voorheen en voelen ons heel fit.

       • Marjos

        22 maart 2009 03:11

        Ik ben professioneel kinesiologe na 4 jr studie. Iedere 3 maanden test ik mezelf op evt tekorten.Hiervoor test ik (blind)met de 140 verschillende producten test-case van de Orthica.Opvallend hoe de tekorten precies aansluiten op de klachten die zich manifesten. Bv ik had een te hoog cholesterol en ben in de overgang.De geteste supplementen kwamen precies overeen met deze klachten en ik voel me ook beter als ik ze neem. Deze ervaring delen ook anderen die supplementen door me hebben laten testen.Toch wel goed dat ze ter aanvulling er zijn !

        • Annet Toms

         11 december 2008 08:17

         Ik gebruik al mijn hele leven aanvullende vitaminen davitamon 10 daarnaast gebruik ik calcium en magnesium tabletten. Ik ben vegetariër eet geen vis vlees of eieren en ook geen melk.Wel neem ik soja producten maar niet iedere dag. U schrijft dat veel vezels goed zijn voor je darmen maar gebruik ik die dan heb ik pijn in mijn buik tot deze eruit zijn.
         Ik ben 2 jaar geleden geopereerd aan mijn darm is 40 cm darm verwijderd.
         Vaak heb ik ook geen trek in eten temeer ik niet sport heb voor de 2de keer een hernia en ook nu hielspoor wat vreselijk pijn doet. Doordat ik niet sport verbruik ik geen energie en kom ik alleen maar aan. Ook heb ik artrose en fybromalogie. daarnaast heb ik versleten knieën en schouders.

         • azalaia

          10 december 2008 17:26

          Ik ben vegetarier, ook geen vis. Ik eet elke dag 2 kiwi's, een grote appel, verse groentes 300 gram vaak brocolli, 1 winterpeen rauw, 2 sneetjes Bolletje roggebrood zonder conserveermiddel, paar plakjes kaas o.a. voor op het roggebrood, magere yoghurt met vruchten, 2 mandarijntjes, 2 tomaten, halve rode paprika, 150 gram witte tofu en over de dag genomen 4 koppen koffie met suiker.
          Ik gebruik elke dag 1 groot multivitamine preparaat en 2 ijzer tabletjes. Ik snoep niet en deze eetgewoonte bevalt mij heel goed. Ik neem geen extra zout en/of extra vetten. Alles is puur.

          • Bernadette

           10 december 2008 09:49

           De verantwoordelijkheid voor je leven, je lichaam nemen, staan bij mij voorop.
           Dat betekent dat ik toch tijd inruim om goed te ontbijten (warme zilvervliesrijst, die ik 2x per week kook en bewaar in de koelkast) met rozijnen, abrikonzen en noten). Tussendoor een banaan en van de zaterdagmarkt biologische groenten. Eenvoudig eten wij, maar ik probeer er toch een feest van te maken door vaak te wisselen. Bij verkoudheid gebruiken wij natuurlijke producten (kruidenthees zijn perfect daarvoor) en ziek zijn wij eigenlijk nooit. We doen zoveel mogelijk op de fiets, gaan niet al te laat naar bed en drinken af en toe alcohol. Ik heb het geluk dat ik yogadocente en (bijna) reikimaster ben om fit en gezond te blijven!

           .
           - Advertentie -
           - Advertentie -