Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Kun je afvallen met afslankthee?

Te koop bij de meeste drogisterijen: afslankthee of vermageringskruiden. In Nederland zijn er in elk geval meer dan tien merken die dergelijke kruidenthee op de markt brengen. Er is duidelijk vraag naar. De verschillende soorten thee bevatten verschillende kruidenmengsels. Deze werken laxerend en zou bovendien zorgen voor een snellere stofwisseling, met als resultaat: tientallen kilo's lichter. 

Heb je ervaring met afslankthee? Hoe werkt het? En kun je echt afvallen met afslankthee? Of is het gevaarlijk vanwege de laxerende werking? 

Terug naar het begin

Reacties

 • Spyker

  17 januari 2020 23:04

  Lieve mensen gebruik jullie verstand: ieder pondje gaat door het mondje. Een beetje op uw eten letten en, als je kunt, ga eens te voet naar de winkel in plaats van de auto of neem de fiets en je zult zien het gaat er vanzelf af. Je bent beter met 1 kilo per week af te vallen dan in één keer 4 of 5, want dat komt er achteraf dubbel terug bij. Gewoon een beetje gezonder eten is voor alles goed. Mvg Eddy.

  • cathy

   24 augustus 2019 11:17

   Ik lig nu ziek te bed nadat ik de herbal thee fitne gebruikte. Gevolg: veel urineverlies, buikkrampen, hartkloppingen, misselijk. Heb er zelfs een dokter moeten bijhalen die merkte dat ik mijn nieren had overbelast. Vandaar de verschrikkelijk pijn. Moest direct stoppen met dit te nemen. Afgekeurd. Gelukkig dat ik er na 2 dagen mee stopte. Hoop dat ik genees nu.

   • catharina

    22 augustus 2019 14:54

    Al twee dagen gebruik ik fitne herbal thee. Dat je hiervan veel moet plassen is bij mij ook het geval, maar ik kreeg hierna ook ineens hevige buikkrampen. Gisteravond kreeg ik ontzettend veel pijn bij mijn nieren en had ik last van mijn stoelgang. Dit heeft ertoe geleid dat ik vanmorgen opstond met koorts, een flauw gevoel, hartpijn en steken bij mijn nieren en in mijn rug. De dokter is toen langsgekomen en die heeft gezegd dat ik onmiddellijk moest stoppen met de thee. Ik heb van hem een cortisonen injectie gekregen. Is het gebruik van de thee dit echt waard? Ik zit nu thuis en kan ook niet werken. Ervaart iemand anders dezelfde klachten?

    • Karina59

     28 maart 2018 15:47

     Ik lees dit nu en ik dacht dat het wel goed spul was, maar ik doe het maar niet. Ik heb een schildklier die al traag werkt, dus dan kan ik het beter niet kopen.

     • Kevintje

      22 maart 2018 13:31

      Ik ben sedert maandag begonnen aan de afslankkuur thee dus! Sennablad met munt omdat ik een paar kilo's kwijt wil, maar moet dat per se met een dieet of bewegen? Volgende week eens wegen of het helpt. Wel heb ik een darm operatie gehad, kan dit schadelijk zijn? En een dieetkuur hoe ga je daarmee om?

      • Bousra

       09 maart 2018 09:50

       Ik raad het af! Na één dag had ik hevige buikkrampen en was ik duizelig en misselijk. Echt geen aanrader.

       • Melissa

        15 februari 2018 14:19

        Je moet ook minder eten, met thee alleen kom je er niet of ben je echt zo naïef?

        • Kimmy

         30 januari 2018 22:45

         Ik ben begonnen met het drinken van afslankthee, lekker en je valt er van af! Maar niet abnormaal dat je afvalt, want je zit er uren van op de wc. Ik raad het af! Constant buikpijn, diarree en misselijk zijn! Ik ben er 9 kg van kwijt en we zijn nog geen 2 maanden verder. Laat dit geen pluspunt zijn om hiermee te beginnen. Want het droogt je lichaam uit.

         • nancy

          05 april 2018 13:31

          Beste Kimmy, welke thee heb jij gebruikt dan?

         • Missy

          17 januari 2018 22:10

          Afslankthee moet je, als je gezond bent en niks mankeert, absoluut en alleen gebruiken volgens de aangegeven methode. Helaas heb ik al 30 jaar een darmziekte, waardoor mijn darmen niet meer functioneren zoals ze zouden moeten doen. In het begin heb ik medicijnen gebruikt, die niet best waren voor mijn lijf. Toen ik daarmee stopte, had ik écht een groot probleem!! Door de thee voor gewichtsbeheersing (voor stoelgang vind ik niet lekker) te drinken, kan ik gewoon elke ochtend naar de wc, wat voor mij dus een must is. Ik heb geleerd naar mijn lijf te luisteren. Voor mij is deze thee een medicijn!!

          • Fereshta

           14 december 2017 19:05

           Hoe veel kost het? Kent iemand een betrouwbare plaats in om die product te kopen? (In centrum Antwerpen)

           .
           - Advertentie -
           - Advertentie -