Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Behandeling van hypermobiliteit

Goedgekeurt icoonInformatie goedgekeurd door R. Pieterse
3.4 uit 5 - 5 beoordelingen
Beoordeling icoon3 mensen vonden deze informatie nuttig

Omdat hypermobiliteit erfelijk bepaald is, is het niet te genezen. Het is wel mogelijk om erover heen te groeien, omdat bindweefsel vaak stugger wordt als je ouder wordt. Behandeling van hypermobiliteit is ook niet altijd nodig. Als je klachten hebt, kunnen verschillende behandelingen ervoor zorgen dat je minder last krijgt van de beweeglijkheid:

  • Fysiotherapie
    Een fysiotherapeut kan je helpen je spieren en pezen te versterken en een goede houding aan te nemen waardoor de gewrichten minder belast worden. Ook kan hij soms helpen bij pijnklachten door tapen, massage, triggerpointtherapie en dry needling.
  • Orthesen
    Een orthese is een hulpmiddel om je gewricht te verstevigen. Als je hypermobiel bent kan het goed zijn om je gewrichten extra te ondersteunen met orthesen, zoals een polsspalk of een halskraag.
  • Podotherapie
    Een podotherapeut kan bijvoorbeeld speciale zooltjes bij je aanmeten voor meer stabiliteit zodat je minder klachten krijgt en je minder snel een gewricht overbelast of verzwikt.
  • Operatie
    Soms kan het helpen om een gewricht te stabiliseren of vast te zetten door middel van een operatie.
  • Pijnstillers
    Als je pijn hebt, kun je bijvoorbeeld paracetamol Als dit niet helpt of als je ontstoken gewrichten hebt, kun je met je arts overleggen of je kunt overstappen op NSAID’s, zoals ibuprofen

Pagina laatst aangepast op 30-12-2019

Auteur: Redactie Gezondheidsplein

Deze informatie is gecontroleerd door:

R. Pieterse, fysiotherapeut
R. Pieterse

Fysiotherapeut, manueel therapeut en praktijkhouder

Profess Fysio

Vond je deze informatie nuttig?

3.4 uit 5 - 5 beoordelingen

Heeft deze informatie jou geholpen?

.
- Advertentie -
- Advertentie -