Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Discussieer mee

Bekijk hieronder het overzicht van discussies over depressie. Kies een discussie en geef je mening!

Verder lezen
 • Bestrijd jij je depressie met antidepressiva?

  Een combinatie van 'praten en pillen' wordt gezien als de meest ideale manier om matige tot ernstige depressies te bestrijden.

  1568reacties | Laatste reactie door Renate01 op 17 december 2019 08:07
 • Vrolijk van Sint-Janskruid?

  De Amerikanen noemen het 'nature's Prozac' en in Duitsland wordt het gezien als de nummer 1 onder antidepressiva: Sint-Janskruid. Ook in Nederland is inmiddels algemeen aanvaard dat het middel werkzaam is bij gematigde depressies. 

  574reacties | Laatste reactie door Erna op 24 januari 2020 07:34
 • Elektroshock-therapie: moet kunnen?

  Elektro-convulsie therapie (ECT) staat beter bekend als elektroschock-behandeling. Vroeger werd deze behandeling toegepast bij allerlei psychische problemen, zonder dat duidelijk was of het daarvoor geschikt was. Bovendien gebeurde de behandeling zonder verdoving, waardoor het voor de patiënt een zeer nare ervaring was. Het werd dan ook wel als straf gebruikt voor 'lastige' patiënten. Door de hoog gedoseerde stroomstoten en de stuiptrekkingen die dat tot gevolg had, konden patiënten zelfs botbreuken oplopen. De therapie werd omstreden en raakte in onbruik. 

  188reacties | Laatste reactie door C op 23 februari 2019 09:36
.
- Advertentie -
- Advertentie -