Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Patiëntverhalen over darmkanker

Bekijk hieronder het overzicht van verhalen van patiënten over darmkanker. Lees hoe anderen omgaan met darmkanker en wat hun ervaringen zijn. Laat jouw reactie op dat verhaal achter en kom in contact met lotgenoten.

Verder lezen
 • En plots blijk je darmkanker te hebben

  Margareth (49 jaar) liet begin 2012 haar bloed prikken, omdat ze dacht dat ze diabetes had. Maar het bleek een stuk ernstiger: darmkanker was de uiteindelijke diagnose. Nu staat haar een rits chemokuren te wachten. “Het is zwaar, maar ik blijf positief. Ook voor mijn man en kinderen.”

  6reacties | Verhaal door Margareth (49)
 • Laxeren voor een coloscopie: een hels karwei

  4 liter laxeermiddel. Zoveel dronk Cees (65 jaar) om te zorgen dat hij schone darmen had voor een coloscopie, een inwendig darmonderzoek. “De laatste liter moest ik mezelf echt dwingen om het glas aan mijn mond te zetten.” 

  0reacties | Verhaal door Cees (65)
 • Carla: “Als je iets wilt, ga er dan gewoon voor!”

  Drie jaar geleden moest Carla (52 jaar) noodgedwongen stoppen met werken door endeldarmkanker. Na schoon te zijn verklaard, werd haar verteld dat ze haar baan in de schoolcatering niet meer kon uitvoeren. “Het maakte mij boos en verdrietig dat anderen voor mij bepaalden dat ik niet meer het werk kon doen dat ik leuk vond.” Uiteindelijk bewees Carla het tegendeel en werd ze beter gemeld. Haar verpleegkundige wees haar op de online omgeving Mijn OOK voor hulp bij het verwerken van de situatie. Carla: “Hier kreeg ik tips om mijn leven weer vorm te geven.”

  0reacties
.
- Advertentie -
- Advertentie -