Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Discussieer mee

Bekijk hieronder het overzicht van discussies over cholesterol. Kies een discussie en geef je mening!

Terug naar het begin
 • Smeer jij cholesterolverlagende halvarine op je brood?

  Boter vinden sommige mensen lekkerder dan margarine. Maar het is een dierlijk product en zit daardoor helaas boordevol dierlijk oftewel verzadigd vet. Dat wordt door het lichaam omgezet in LDL-cholesterol, oftewel het 'slechte cholesterol', dat binnensluipt in vaatwanden waardoor bloedvaten dichtslibben. Dat vergroot op de lange duur de kans op een hartaanval of beroerte.

  99reacties | Laatste reactie door Niels op 15 maart 2019 00:13
 • Cholesterolverlagers voor iedereen?

  Uit een groot Engels onderzoek is gebleken dat cholesterolverlagende medicijnen preventief werken tegen hartaanvallen en herseninfarcten. Bij mensen die deze medicijnen gebruiken blijken deze aandoeningen 25 tot 30 procent minder voor te komen. 

  51reacties | Laatste reactie door Kroes op 29 augustus 2012 00:45
 • Let jij op je cholesterol?

  Cholesterol is een vetachtige stof die noodzakelijk is voor de ontwikkeling van je lichaam. Het zit in voedsel, maar wordt ook door je lichaam zelf aangemaakt. Hoewel cholesterol onmisbaar is voor je lijf, de waarde ervan in je bloed mag niet te hoog zijn.

  61reacties | Laatste reactie door Saalk43 op 4 april 2016 16:59
.
- Advertentie -
- Advertentie -