Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Behandeling van cholesterol

Goedgekeurt icoonInformatie goedgekeurd door Drs. MPH H. Vrij-Mazee
4.8 uit 5 - 13 beoordelingen
Beoordeling icoon13 mensen vonden deze informatie nuttig

Als je eenmaal een te hoog cholesterol hebt, dan zal dit niet uit zichzelf veranderen. Je zult dus actief veranderingen moeten aanbrengen in je leven om je cholesterol te verlagen. Zo kan er worden aangeraden dat je:

  • Moet stoppen met roken.
  • Meer moet gaan bewegen. 
  • Meer moet afvallen.
  • Gezonder moet gaan eten. Je krijgt dan een cholesterol verlagend dieet. Met dit dieet probeer je een verlaging van LDL-cholesterol en een verhoging van je HDL-cholesterol te krijgen. Onverzadigde vetten verlagen je LDL-gehalte en verhogen je HDL-gehalte. Dit is dus erg gezond. Verzadigde vetten zijn juist ongezond. 

Als die levensstijlveranderingen niet genoeg effect hebben op je cholesterolgehalte, dan kan de arts je medicijnen voorschrijven. Waarschijnlijk krijg je zogenaamde statines voorgeschreven. Deze medicijnen remmen de aanmaak van cholesterol door je lichaam. 

Als je eenmaal je cholesterol hebt verlaagd, dan is het belangrijk om je gezonde levensstijl ook vol te houden. Als je vervalt in oude gewoontes, dan is de kans erg groot dat je cholesterol ook weer omhoog gaat. 

Lees meer over cholesterol, leefstijl en voeding in het dossier LDL-cholesterol verlagen door voeding.

Bronnen

Deze informatie is gebaseerd op de volgende bronnen:

Deze informatie is gebaseerd op de volgende bronnen:

Verder lezen

Pagina laatst aangepast op 12-01-2021

Auteur: Redactie Gezondheidsplein

Deze informatie is gecontroleerd door:

Vond je deze informatie nuttig?

4.8 uit 5 - 13 beoordelingen

Heeft deze informatie jou geholpen?

.
- Advertentie -
- Advertentie -