Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Interessante artikelen

Lees hier verschillende interessante artikelen over gezondheid in de breedste zin van het woord. 

  • Relatie tussen borstkanker en HER2 eiwit. 

Ongeveer 15% tot 20% van de mensen met borstkanker heeft te maken met een te hoge aanwezigheid van het eiwit HER2 op de oppervlakte van de tumorcellen. Wat dit precies is en wat dit betekent voor de behandeling, lees je in dit artikel

Lees verder!

  • Help, mijn medicijn wordt niet meer vergoed! 

Roos (45) uit Amsterdam: "Jarenlang slikte ik pillen (tegen epileptische aanvallen) van één bepaald medicijnmerk. Mijn lichaam reageerde daar goed op en ik was dus tevreden over het medicijn. Plotseling kreeg ik van de apotheker een ander geneesmiddel. Het bleek dat mijn zorgverzekeraar het dure merk niet meer vergoedde, maar het nieuwe goedkopere medicijn werkt niet."

Lees verder!

  • Kleur van je stoelgang verraadt veel over je gezondheid! 

Praten over je stoelgang is behoorlijk taboe. Het wordt al snel geassocieerd met poep- en plaspraatjes en hierdoor raakt het belang van een goede stoelgang al snel ondergesneeuwd. Dit terwijl je ontlasting de spiegel van je gezondheid is. Aan de kleur en dikte van je ontlasting kun je zien hoe het er met je darmen voor staat. 

Lees verder! 

  • Checklist hitte: wat kan ik tegen de hitte doen?

Velen zullen warm weer als een zege ervaren: eindelijk naar het strand, eindelijk bijbruinen. Maar voor anderen – vooral ouderen - kan de aanhoudende hitte juist een bedreiging zijn voor de gezondheid. Om gezondheidsproblemen te beperken heeft het RIVM daarom het Nationaal Hitteplan in werking gesteld en ook het Rode Kruis heeft een hittechecklist opgesteld. Check snel onze tips tegen de hitte en zorg dat jij je hoofd koel houdt.

Lees verder! 

  • Snel van je hooikoorts af? 7 tips!

Zodra de pollen door de lucht zweven zijn voor sommige mensen de zakdoekjes niet aan te slepen. Ze blijven maar niezen en snotteren of hebben last van jeuk in de keel. Hallo hooikoorts! Om de hooikoortsklachten zo veel mogelijk te beperken kun je natuurlijk behandeld worden. Zelf kun je er echter ook iets aan doen! Lees hieronder onze 7 tips tegen hooikoortsklachten.

Lees verder!

Terug naar het begin
.
- Advertentie -
- Advertentie -