Hier vind je alle Algemene gezondheid video's: van animaties tot interviews met medisch specialisten. Klik op de video die jij wilt zien.
Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.
Hier vind je alle Algemene gezondheid video's: van animaties tot interviews met medisch specialisten. Klik op de video die jij wilt zien.
Wanneer kun je met zekerheid zeggen dat iemand hersendood is? En door wie wordt dit vastgesteld? Bekijk deze video waarin neuroloog prof. dr. H.P.H. Kremer uit het UMC Groningen hier antwoord op geeft. Ook vertelt hij wat er in de hersenen gebeurt bij hersendood en hoe dit eruit ziet.
Door de longen kunnen we zuurstof opnemen uit de lucht. Het zijn dus belangrijke organen om te kunnen leven. Weet jij hoe ze er precies voor zorgen dat dit zuurstof uit de lucht en in ons lichaam terechtkomt? In deze video leggen we het uit. Bekijk ook deel 2 (over de luchtpijp), 3 (over de bronchiën) en 4 (over de longblaasjes) van deze reeks voor een compleet beeld!
Dat onze luchtpijp belangrijk is, spreekt voor zich. Maar weet jij hoe de luchtpijp meehelpen de longen schoon te houden? We bespreken in de video de belangrijke functies van de luchtpijp. Dit is deel 2 uit een reeks animaties over de werking van de longen. Bekijk voor een compleet beeld van de longen ook de andere delen: de introductie (deel 1), de bronchiën (deel 3) en de longblaasjes (deel 4).
Weet jij wat bronchiën zijn en waar ze goed voor zijn? Ze zijn namelijk op verschillende gebieden erg belangrijk voor een goede longfunctie. Als je er meer over wilt weten, bekijk den onze video over de bronchién. Dit is deel 3 uit een reeks animaties over de werking van de longen. Bekijk voor een compleet beeld van de longen ook de andere delen: de introductie (deel 1), de luchtpijp (deel 2) en de longblaasjes (deel 4).
De longblaasjes vormen de laatste stap in de overhevelen van zuurstof uit de lucht naar het bloed. Benieuwd hoe deze uitwisseling plaatsvindt? In de video kun je het zien. Dit is deel 3 uit een reeks animaties over de werking van de longen. Bekijk voor een compleet beeld van de longen ook de andere delen: de introductie (deel 1), de luchtpijp (deel 2) en de bronchién (deel 3).
Last van een oogafwijking? Bij sommige afwijkingen kan een ooglaserbehandeling de oplossing zijn. Voor welke afwijkingen een laserbehandeling uitkomst biedt, wordt uitgelegd in deze video. En wat ook belangrijk is: is een ooglaserbehandeling voor jou geschikt?
Elke dag je lenzen in en uit doen: dat is verleden tijd bij een lensimplantatie. Dan wordt er namelijk permanent een lens in je oog geplaatst. Maar hoe gaat zo'n operatie in zijn werk en wat zijn de voorwaarden om een lensimplantatie te krijgen?
Als je chronische geneesmiddelen neemt is het belangrijk om goed voorbereid op vakantie te gaan. Er zijn misschien dingen waar je nog niet aan hebt gedacht. Bekijk daarom de tips en uitleg van Mediq Apotheker Boudewijn van den Aarsen.
Het is belangrijk dat je naasten weten hoe jij denkt over orgaandonatie. Als zij ooit voor de keuze gesteld worden dan is dat op een emotioneel moment. Het is in zo een situatie fijn als duidelijk is wat je wensen zijn. In deze video vertelt moeder Conny hoe het verliep toen haar dochter Denise onverwachts overleed.
In deze video gaan we de straat op om te kijken of mensen weten wat mantelzorg is en wat er allemaal bij komt kijken. Vervolgens geeft een expert antwoord op enkele prangende vragen als 'Krijg ik een vergoeding als mantelzorger?', 'Wat valt allemaal onder de noemer mantelzorg?' en 'Is mantelzorg alleen voor familie?'. Kijk snel verder!
In deze video leggen we uit wat een taalontwikkelingsstoornis is en hoe je deze herkent. Logopediste Karin van de Kamp vertelt over het verschil tussen een taalachterstand en taalontwikkelingsstoornis en wanneer je een audiologisch centrum bezoekt. Marscha vertelt hoe ze erachter kwam dat haar dochter Elise een taalontwikkelingsstoornis heeft.
In deze animatie leggen we de signalen van een taalontwikkelingsstoornis uit. Hoe herken je een taalontwikkelingsstoornis en waar moet je op letten bij je kind? Hoe praat een kind met een taalontwikkelingsstoornis? Bekijk het hier!
Rugpijn en nekpijn door een bekkenscheefstand ontstaan vaak door een asymmetrische houding. Een asymmetrische houding zorgt soms voor een krampachtige en gespannen houding. Door ontspanning nemen de lichaamsdelen doorgaans zijn neutrale stand weer aan en gaat het bloed harder stromen. Hierdoor verdwijnen vaak pijnklachten.
Gezondheidsplein is partner van onder andere Dokterdokter en Ziekenhuis. Wij werken samen met verschillende medische patiëntverenigingen, beroepsverenigingen, stichtingen en medisch specialisten.
© 2022 Gezondheidsplein