Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Geloof jij in shiatsu-therapie?

Als een arts een kwaal bij je vaststelt, zoals een geirriteerde darm of spijsverteringsklachten, kan deze een behandeling instellen. Je kunt soms geneesmiddelen krijgen, en zult waarschijnlijk met een aangepaste voeding al een heel eind komen. Maar je kunt ook je heil zoeken in shiatsumassage.

Deze therapeutische geneeswijze is niet bedoeld om oorzaken vast te stellen, maar de problemen op te lossen. Het kan ook uitkomst bieden bij skeletproblemen, migraine en allergieën. Een shiatsutherapeut kan ook technieken uitleggen zodat je er zelf thuis mee verder kunt.

Heb je ervaring met shiatsu of andere vormen van therapeutische massage? Of geloof je er niet in? 

Verder lezen

Reacties

 • Jos

  08 januari 2018 19:37

  Shiatsu zorgt bij ons thuis voor veel stress. Ik geloof er niet in, zij wel..
  Eén beurt van 1 uur kost normaal 50 euro..
  Ik geloof dat mensen met pijn alles willen proberen en diep proberen erin te geloven..

  • Anna

   09 december 2017 23:14

   Ruim tien jaar geleden heb ik een nekwervel gebroken (de dens: drager van de atlas). Ik heb toen drie maanden een halo-vest gedragen. In deze periode kreeg ik stekende hoofdpijnen uitstralend naar oor en aangezicht. Eerst dagelijks. Tot ik na jaren eindelijk een goede fysiotherapeut vond die mij zover geholpen heeft dat ik deze klachten alleen ondervond bij stress en griep etc. De hoofdpijnen had ik toen de ene keer een half uur en de andere keer dagen achtereen. Tot ik vorig jaar via een goede kennis bij een zen shiatsu therapeute terecht kwam. Na één behandeling merkte ik dat ik beter in balans was en ook mijn hoofdpijnklachten namen af. Na drie behandelingen heb ik geen pijn meer gehad. Eindelijk ben ik verlost. Ik wil het wel van de daken schreeuwen zodat een ieder die geen goede therapeut kan vinden deze therapie eens uitprobeert en hopelijk er net zo veel baat bij heeft als ik.

   • Marieke

    20 mei 2016 17:06

    Prima dat mensen hier gebruik van maken, maar voor mij wel een reden om niet aanvullend verzekerd te zijn. Behandelingen zijn niet bewezen effectief, duren vaak eindeloos en hebben een behoorlijk uurtarief. Een luisterend oor en hoop kunnen vage klachten die sowieso komen en gaan verminderen. Naar mijn mening kan het geld voor gezondheidszorg beter besteed worden. Shiatsu schaar ik hierbij in het rijtje orthomoleculaire therapie, osteopathie, acupunctuur etc.

    • sanne

     22 december 2015 14:14

     Heeft mij erg geholpen met mijn darmproblemen.

     • harm

      22 december 2015 14:15

      Hi Sanne,

      Hoe heeft het je precies geholpen?
      Ik heb ook last van mijn darmen.

     • Pioenroos

      10 juni 2014 14:56

      Geloof je in de reguliere geneeskunde? Waarom moet je in shiatsu geloven, het is een geneeswijze, geen geloof. Dat het niet bij iedereen werkt en niet altijd kan genezen is dan ook normaal, maar dat is ook bij de reguliere geneeskunde zo, met de medicijnen die je dan krijgt die ook vaak bijwerkingen hebben.

      • Jan

       04 december 2013 05:24

       Shiatsu brengt lichaam en geest tot rust. Ik heb in de praktijk al verschillende cliënten met vergelijkbare klachten kunnen helpen       • roos

        28 maart 2013 12:01

        Ik ben sinds twee weken bij een shiatsu praktijk. In eerste instantie omdat ik van de door de huisarts voorgeschreven medicijnen voor mijn slijmbeursontsteking in de heupen af wilde. Ook heb ik door een val van het paard zo'n vijftien jaar geleden een rugblessure opgelopen, waardoor ik elke dag een branderige zeurende pijn in de onderrug voel. Na een "milde" behandeling van top tot teen weer naar huis. De volgende dag dat alles me zeer, hieruit kun je dus concluderen dat er iets in het lichaam gebeurt. Dit heeft een paar dagen geduurd. Na de tweede behandeling (van alleen nek en hoofd) de volgende dag weer enorm pijn in de onderrug, misselijk word ik er van, zo erg. Na een uurtjes zakt dit af en kan ik weer verder. Ik blijf volhouden bij de praktijk in de hoop dat uiteindelijk alles weer "normaal" wordt. De therapeut vergelijkt het lichaam met een riviertje met een dammetje van keien erin; als je een paar keien verplaatst duurt het even voor het riviertje weer in de goede baan stroomt.

        • J

         29 maart 2012 21:37

         Shiatsutherapie is een erg mooie therapie om o.a. migraine en menstruatieklachten te lijf te gaan. We hebben ervaring met een migrainepatient die al 30 jaar wekelijks migraine had en na zo'n 6 behandelingen maar af en toe last had en na wat extra behandelingen zelden meer hoofdpijnen heeft. Behalve als ze chocolade heeft gegeten of te druk is bezig geweest. Echt een hele mooie ervaring en een kans!

         • Carolina Hofman

          11 september 2011 22:05

          Shiatsu zorgt voor evenwicht in je systeem, zowel lichamelijk als geestelijk. Het mooie van shiatsu is dat je je bewust wordt en verbonden voelt met je totale zijn. Je komt in balans en daardoor krijgt je lichaam de mogelijkheid om zich te herstellen.

          • l. nolles

           16 juni 2011 16:52

           Ik ga al 2 jaar lang om de paar weken naar iemand toe voor een shiatsu behandeling. Ik heb nogal vage klachten waar een huisarts niets mee kan. Bij shiatsu krijg ik een verklaring voor mijn klachten en na een behandeling voel ik mij meestal beter. Ik vind het echt even aandacht voor je lijf. Totale onspanning!
           je voelt ook echt dat ze de gevoelige plekken in je lijf vindt zonder dat je ze hebt verteld. En weet dan ook de klachten te vermelden die jij niet hebt gezegd. niets magisch aan maar wel erg bijzonder.

           .
           - Advertentie -
           - Advertentie -