Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

RIVM start Week van de Teek

donderdag 03 april 2014 | Bron: Medicalfacts

Op 7 april start de ‘Week van de Teek’, een initiatief van het RIVM in samenwerking met verschillende organisaties. Hiermee wil het instituut de bewustwording over tekenbeten en de ziekte van Lyme onder natuurliefhebbers en kinderen vergroten.

Voorlichtingsactiviteiten

TeekDoor middel van verschillende voorlichtingsactiviteiten wil het RIVM de doelgroep bereiken. Zo is er een voorlichtingsfilm, een computergame, flyers en affiches, en worden er foto´s van teken verspreid. Ook lanceren ze komende maandag de mobiele app ´Tekenbeet´. Daarin kunnen mensen informatie vinden over het controleren en verwijderen van teken. Ook kunnen ze herinneringen ontvangen om de beet regelmatig te controleren. Verder kan worden opgezocht hoe actief teken zijn.

Eerder werd al bericht dat teken dit jaar vroeger actief zijn door het warme weer. Het RIVM stimuleert mensen om tekenbeten altijd op internet te registreren.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

En ontvang 2 tot 4 keer per maand alle informatie over jouw gezondheid

Je kunt je op ieder moment uitschrijven voor de nieuwsbrief. Lees hier meer over in ons privacybeleid en cookiebeleid.

- Advertentie -
- Advertentie -

Gezondheidsplein is partner van onder andere Dokterdokter en Ziekenhuis. Wij werken samen met verschillende medische patiëntverenigingen, beroepsverenigingen, stichtingen en medisch specialisten.

Twitter pagina van Gezondheidplein.nlYoutube pagina van Gezondheidplein.nlFacebook pagina van Gezondheidplein.nl