Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Preventie leeftijdsgerelateerde aandoeningen belangrijk

dinsdag 09 juni 2015 | Bron: Janssenprevention.com

Preventie leeftijdsgerelateerde aandoeningen belangrijk

Preventie van leeftijdsgerelateerde aandoeningen, zoals de ziekte van Alzheimer, hart- en vaatziekten en kanker is erg belangrijk. Dat stelden vooraanstaande wetenschappers afgelopen donderdag op het internationale openingssymposium van het Janssen Prevention Center. 

Jaap Goudsmit, Global Head van het Janssen Prevention Center legt uit: “Naarmate de levensverwachting toeneemt, zien we een explosieve groei van het aantal mensen met leeftijds-gerelateerde chronische aandoeningen. De persoonlijke en socio-economische kosten van deze opkomende epidemieën zijn gigantisch [..].”

Nieuwe benadering ziektepreventie

Om de groei van leeftijdsgerelateerde aandoeningen te stoppen is een nieuwe benadering van preventie nodig, volgens de wetenschappers. Daarom doet het Janssen Prevention Center onderzoek naar de biologische processen van ouderdom en gerelateerde aandoeningen. Het doel hiervan is om doorbraken te realiseren op het gebied van ziektepreventie. Momenteel omvat het Janssen Prevention Center ruim 120 wetenschappers in Leiden, de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. 

.
- Advertentie -
- Advertentie -