Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Nederland in actie: Stoptober is weer begonnen!

dinsdag 22 oktober 2019 | Bron: Stoptober.nl

Stoptober is weer begonnen!

Stoppen met roken kan een lastige opgave zijn. Tijdens Stoptober zetten rokers in Nederland zich 28 dagen in voor een rookvrij land. De afgelopen jaren hebben meer dan 275.000 rokers samen bewezen dat Stoptober werkt. Meedoen aan Stoptober is hét moment om samen aan de slag te gaan!

Waarom Stoptober werkt

Uit onderzoek van het AMC is gebleken dat 28 dagen goed te overzien is voor rokers die proberen te stoppen. Ook is de kans om blijvend te stoppen met roken maar liefst vijf keer groter als je het 28 dagen volhoudt dan wanneer je die 28 dagen niet haalt. Na deze periode zijn de meeste ontwenningsverschijnselen namelijk achter de rug en ontstaat er ruimte voor de positieve effecten van stoppen met roken. 70% van de Stoptober-deelnemers houdt het niet-roken vol en bijna de helft is na drie maanden nog steeds sigaretvrij.

Samen sta je sterk

Het slagingspercentage ligt 5 keer zo hoog als bij een individuele stoppoging, zo laat het onderzoek zien. Dit komt door de grote steun die de deelnemers ervaren door middel van de app, sociale media en berichten via de mail. Via de app ontvangen zij elke dag positieve berichten die aanmoedigen en helpen wanneer het wat minder gaat. Ook biedt de app afleiding met filmpjes, puzzels en tips over wat je kunt doen op moeilijke momenten. Via kanalen als Facebook, Twitter en Instagram krijg je contact met medestoppers om ervaringen te delen. Zo ervaar je als stopper dat je er niet alleen voor staat. Deze combinatie van saamhorigheid en steun zorgt ervoor dat het zelfvertrouwen toeneemt en stoppen lukt.

Van 30 september t/m 4 oktober kun je zien hoe het avontuur bij anderen uitpakt bij het Stoptoberhuis op Stoptober.tv. Hierbij laten vijftig rokers zich de eerste vijf dagen van Stoptober opsluiten. Wil je zelf ook meedoen? Dat kan via: Stoptober.nl.

Stoptober is een initiatief van KWF Kankerbestrijding, Hartstichting, Longfonds, het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), het Trimbos-Instituut, GGD GHOR Nederland, en Alliantie Nederland Rookvrij.

.
- Advertentie -
- Advertentie -