Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Langdurig te zout eten verhoogt kans op hartaanval

dinsdag 25 februari 2014 | Bron: MedicalFacts

Mensen die langdurig te zout eten hebben een hoger risico op een hartaanval. Vooral mensen bij bij wie het hart meer wordt belast, zoals mensen met een hoge bloeddruk, is de kans groot. Dit blijkt uit onderzoek van het Universitair Medisch Centrum Groningen en Top Instituut Food and Nutrition.

Voor het eerst hebben zij een verband aangetoond tussen zoutinname, belasting van het hart en een het risico op een hartaanval. “Deze studie is weer een stukje van de legpuzzel die aantoont dat te veel zout slecht is voor de gezondheid”, stelt UMCG-onderzoeker Michel Joosten. “Door minder zout te gebruiken, kunnen we wellicht het gezondheidsrisico verlagen vooral bij de groep mensen met het hoogste risico.”

Minder zout in voedingsmiddelen

Volgens Joosten draagt deze studie bij aan het pleidooi om minder zout in voedingsproducten te verwerken. “Gemiddeld krijgen we 75% van onze dagelijkse portie zout binnen via het eten en drinken dat we kopen. Iedere gram zout die we op dagelijkse basis meer binnenkrijgen dan goed voor ons is, betekent een verhoging van het gezondheidsrisico.” 

.
- Advertentie -
- Advertentie -