Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Citizen science game tegen lymfklierkanker

dinsdag 08 oktober 2019 | Bron: Emerce

Citizen science game tegen lymfklierkanker

Op 7 oktober 2019 is tijdens het negende Games for Health Europe Congres de nieuwe citizen science game: UNMASK bekendgemaakt. Deze game is het eerste spel in Europa in de strijd tegen kanker.

Unmask

Het doel van het spel is dat je je voordoet als superheld die meehelpt in het gevecht tegen lymfklierkanker. Door deze game te spelen, worden de wetenschappers geholpen om de complexe puzzels op te lossen die zij tijdens hun onderzoeken tegenkomen. De game moet ervoor gaan zorgen dat de oplossingen van de puzzels veel sneller gevonden worden. Tijdens de superheldeneditie van De Hollandse 100 op 15 maart 2020 wordt de game UNMASK officieel gelanceerd.

Lymfklierkanker

Lymfklierkanker is een kanker in het lymfeweefsel. Deze ontstaat wanneer een cel van de lymfklier kwaadaardig wordt. Lymfocyten zijn afweercellen die zich in de lymfklieren bevinden en die via het bloed en de lymfevaten circuleren op zoek naar virussen, bacteriën en andere organismen die ons ziek kunnen maken. 

Per jaar krijgen 4000 mensen in Nederland de diagnose lymfklierkanker. Daarvan komen 1000 mensen per jaar te overlijden. Door de game te spelen, help je de wetenschap in de strijd tegen lymfeklierkanker.

.
- Advertentie -
- Advertentie -