Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

34% Nederlanders houdt goede voornemens maar vier weken vol

maandag 08 juni 2015 | Bron: Herbalife.nl

34% Nederlanders houdt goede voornemens maar vier weken vol

Nu we bijna op de helft van het jaar zijn, onderzocht voedingsbedrijf Herbalife de goede voornemens van Nederlanders. Wat blijkt, 34% van de Nederlanders laat de goede voornemens doorgaans in minder dan een maand vallen.

De helft van de Nederlanders begon 2015 met goede voornemens. De eeuwige strijd tegen overgewicht stond daarbij op nummer één: 55% wilde afvallen en 49% gezonder eten. Twee derde van de mensen die gezonder wilde eten houdt dit nog steeds vol. Voor mensen die wilden afvallen is dit iets meer dan de helft. Toch geeft een op de drie de voornemens binnen vier weken op.

Motivatieverlies

De belangrijkste redenen om te stoppen met de goede voornemens zijn motivatieverlies (34%), een gebrek aan doorzettingsvermogen (33%) of tijdgebrek (30%). Ook het verdwijnen van de focus of het uitblijven van resultaat zijn mogelijke redenen.

Steun belangrijk

Volgens 70% de respondenten is steun van de omgeving belangrijk om de doelen te bereiken. Ook het beperken van de voornemens tot enkele belangrijke doelen zou meer motivatie geven. Verder is het volgens 67% belangrijk om vooraf een duidelijk plan op te stellen. Naar aanleiding van het onderzoek introduceert Herbalife de Level10 Challenge, een uitdaging om in 90 dagen sterker, fitter en slanker te worden.

.
- Advertentie -
- Advertentie -