Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Voeding en ME/CVS

4.1 uit 5 - 7 beoordelingen
Beoordeling icoon0 mensen vonden deze informatie nuttig

Sommige mensen met ME/CVS merken dat voeding van invloed kan zijn op hun energiepeil. Geen energie hebben, is het belangrijkste kenmerk van ME/CVS. Sommige patiënten met het Chronische Vermoeidheidsyndroom voelen zich minder vermoeid als ze zich aan een bepaald dieet houden.

Sowieso is het natuurlijk altijd goed voor het lichaam om gezonde voeding te nuttigen, zoals groenten en fruit. Laat daarbij zoveel mogelijk fastfood en andere producten met een hoog suiker- en vetgehalte staan. De juiste voeding die chronische vermoeidheidsklachten verminderd, is voor elke patiënt verschillend. Sommige ME/CVS-patiënten hebben baat bij het schrappen van suiker- en gisthoudende levensmiddelen of bij een koolhydratenvrij-dieet met veel eiwitten. Eet elke dag minstens drie maaltijden en varieer met verschillende soorten voedingsmiddelen. Het Voedingscentrum heeft daar een handig hulpmiddel voor ontwikkelt, de zogenaamde ‘schijf van vijf’. Door elke dag producten uit één van de vijf schijven te eten, zorg je ervoor dat je genoeg voedingsstoffen binnenkrijgt. De vijf schijven zijn:

  1. Voeding en ME/CVSGroente en fruit
  2. Brood, granen, aardappelen, rijst, peulvruchten, pasta en couscous
  3. Zuivel, vlees, vis, ei, vleesvervangers
  4. Vet en Olie
  5. Vocht

Meer over de schijf van vijf en welke gezonde voedingsproducten daarbij horen lees je in ons dossier Gezond eten.

- Advertentie -

Vond je deze informatie nuttig?

4.1 uit 5 - 7 beoordelingen

Heeft deze informatie jou geholpen?

Pagina laatst aangepast op 26-02-2019

Auteur: Redactie Gezondheidsplein

.
- Advertentie -
- Advertentie -