Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Slecht slapen en ME/CVS

4.1 uit 5 - 7 beoordelingen
Beoordeling icoon0 mensen vonden deze informatie nuttig

Slecht slapen is een voor veel mensen met ME/CVS een bekend probleem. Het in slaap komen duurt langer en gedurende de nacht worden ze regelmatig wakker, soms met verkrampte spieren.

Adviezen bij slecht slapen

Slecht slapen en ME/CVSDe volgende de adviezen kunnen je helpen beter te slapen:

  • Zorg dat je slaapt op een goed matras. 
  • Slaap met oordopjes als je gevoelig bent voor omgevingsgeluid. 
  • Zorg dat je gordijnen nauwelijks licht door laten, zodat het duidelijk voor je lichaam is dat het nacht is. Als je lichaam zich voorbereid op de nacht maakt het slaaphormonen aan die ervoor zorgen dat je beter slaapt. 
  • Als je merkt dat je niet kunt slapen, ga dan even uit bed. Neem dan bijvoorbeeld een warm bad of douche, doe een ontspanningsoefening, drink iets, luister naar muziek of iets anders waardoor je even je gedachten kunt verzetten. Probeer na een uurtje vervolgens weer te slapen.
  • Een warm bed maakt slaperig. Dus het kan helpen om je bed te verwarmen met bijvoorbeeld een kruik of een elektrische deken.

Als bovenstaande adviezen totaal niet helpen, neem dan contact op met je huisarts. Hij kan tijdelijk slaapmiddelen voorschrijven die je bijvoorbeeld de nacht voor een belangrijke afspraak of activiteit kunt innemen zodat je toch genoeg rust pakt om de belangrijke activiteit aan te kunnen.

- Advertentie -

Vond je deze informatie nuttig?

4.1 uit 5 - 7 beoordelingen

Heeft deze informatie jou geholpen?

Pagina laatst aangepast op 29-09-2014

Auteur: Redactie Gezondheidsplein

.
- Advertentie -
- Advertentie -