Website van het Jaar

Zou een buikwandcorrectie na afvallen vergoed moeten worden?

Wanneer mensen veel afvallen kan de buikwand soms zo ernstig verslapt zijn dat er een hangbuik ontstaat. Met een buikwandcorrectie kan het overtollige vel weggehaald worden zodat de buik er weer wat strakker uitziet. Zo’n buikwandcorrectie wordt op het moment niet vergoed door de zorgverzekering.

Er gaan nu stemmen op dat een buikwandcorrecties misschien wel vergoed moet worden. Je hebt zo hard je best gedaan om af te vallen en op een gezond(er) gewicht te komen. Een buikwandcorrectie kan dan als een soort van beloning dienen. Daarnaast kan een hangbuik voor vervelende complicaties zorgen als smetplekken en lage rugpijn. 

Wat vind jij? Zou een buikwandcorrectie vergoed moeten worden als beloning voor veel afvallen? Of vind je het klinkklare onzin?

Reageren

Reacties

 • Sil

  Nessie

  Persoonlijk vind ik van wel! Ik ben zelf al heel veel kilo's afgevallen, waardoor ik nu last heb van een vetschort.
  Trainen helpt niet. Je krijgt de buik zelf niet weg.
  Je voelt je daardoor heel onzeker als je jezelf in de spiegel ziet(Naakt).
  Dus ik vind zeker dat de zorgverzekering zoiets moet vergoeden.
  Vooral ook voor mensen die het geld echt er niet voor hebben en door nare situaties in het leven ook niet echt verder gekomen zijn.
  Als je je prettig voelt in je lichaam, kan je ook beter functioneren en doorgaan met je leven. Dus ik vind echt dat een zorgverzekering zoiets moet vergoeden, want het kost jaren tijd om heel veel af te vallen! Dus een beetje beloning zou leuk zijn! Groetjes Nessie

  Reageer
 • Sil

  Peetje66

  Ja, het moet vergoed worden. Ik heb zelf veel last van overtollig vel na 63 kilo af te zijn gevallen. Dit is heel erg vervelend!!

  Reageer
 • Sil

  Maikel

  Ik vind het een beetje dubbelop... Ik woog 135 kilo en kwam in aanmerking voor een maagverkleining. Ik heb het niet gedaan en ben geheel op eigen kracht in 2 jaar tijd 55 kilo afgevallen. Veel sporten, minder eten, levensstijl aanpassen etc.

  Nu zit er gewoon los vel. Logisch, maar inderdaad is er geen geld om dit operatief te laten herstellen... Ik heb geen smet of infecties... Eerlijk is eerlijk. Het ziet er niet super erg uit, alleen na het harde werken vind ik dat een zorgverzekeraar dit zeker had moeten vergoeden.

  Het feit dat mijn levensstijl aangepast is, ik gezonder ben gaan eten en sporten werpt voor hun alleen maar vruchten af... Ik hoef niet naar de dokter, minder claims etc.

  Helaas zit ik zelf financieel niet bij voet om dit te kunnen bekostigen dus laat het maar zoals het is. Maar fijn... NEE!

  Reageer
 • Sil

  Inkie

  Ik vind wel dat het vergoed moet worden. Voordat je voor een gastric bypass kiest, heb je al heel wat lijnpogingen ondernomen. Het is de uiterste stap om af te vallen en als dat dan lukt, is dat zo fijn. Je word er op voorbereid dat je huid over kunt houden. Toch zou het de finishing touch zijn als ook dat vergoed zou worden. Dat is een afsluiting voor velen. Ik heb zelf nu een jaar geleden een gastric bypass gehad.

  Reageer
 • Sil

  Annemarie

  Wat zijn dit trieste verhalen. Ik ben 58 ben 50 kg afgevallen door een gastric bypass. Daarna was ik goed ziek. Door maagzweren kon ik niet eten en ik walgde van veel dingen. Nu gaat alles prima, maar ik heb veel lage rugpijn triggerpoints of fysiotherapie help niet. Iedere vier weken heb ik osteopaat - behandeling. Ook dat baat niet echt (kijk wat dat kost). Ik sport drie keer per week voor mijn conditie. Ik voel me vaak door de pijn een wrak. Ik heb een vetschort tot over me schaamdeel. Voor de gein zeg ik wel eens dat mijn man vreemdgaat met de huishoudster. De schort heb ik al voorgebonden. Ik lach wel maar ben niet vrolijk. Mijn borsten zijn van een F cup naar B gegaan. Ik kan ze onderhand oprollen. Het voelt niet goed, ook al ben ik nu slank, ik doe er van alles aan om de boel te camoufleren met het gevolg dat het goed broeit en zweet onder de schort en borsten. Maar omdat ik me goed verzorg, is het nog niet gaan smetten. Wat als ik ouder wordt en het zelf niet meer kan? Ik vind dat het weer in het pakket moet voor mensen die echt een schort hebben en niet zoals in het verleden toen het nog vergoed werd een klein rolletje hadden door zwangerschap of slappe borsten door het zogen. Die hebben veel kapot gemaakt voor hen die het echt nodig hebben. Moeten we eerst na Radar voordat we gehoord worden? Ze zouden toch overleg plegen half dit jaar? Kom op verzekeringen, jullie betalen wel de bypass of de Sleeve operatie en zeggen A en doen B. Geef ons die buik- en borstcorrectie dan ook zowel aan mannen als vrouwen.

  Reageer
 • Sil

  Annemarie

  Wat een trieste verhalen. Ik ben 58 en ben 50 kg afgevallen door een gastric bypass operatie. Daarna was ik goed ziek. Door maagzweren kon ik niet eten en walgde van veel dingen. Nu gaat alles prima, maar ik heb veel lage rugpijn. Triggerpoints of fysiotherapie helpt niet. Iedere vier weken heb ik osteopaat en ook dat baat niet echt (kijk wat dat kost). Ik sport drie keer per week voor mijn conditie en voel me vaak door de pijn een wrak. Ik heb een vetschort tot over mijn schaamdeel. Voor de gein zeg ik wel eens; Mijn man gaat vreemd met de huishoudster. De schort heb ik al voorgebonden. Ik lach wel, maar ik ben niet vrolijk.

  Mijn borsten zijn van een F cup naar een B cup gegaan. Ik kan ze onderhand oprollen. Het doet me niet goed, ook al ben ik nu slank. Je doet van alles om de boel te camoufleren met het gevolg dat het goed broeit en zweet onder de schort en borsten. Omdat ik me goed verzorg, s mijn huid niet gaan smetten. Maar wat als ik ouder wordt en het zelf niet meer kan? Ik vind dat het weer in het pakket moet voor mensen die echt een schort hebben en niet zoals in het verleden toen een klein rolletje door zwangerschap of slappe borsten door het zogen nog vergoed werd. Die hebben veel kapot gemaakt voor hen die het echt nodig hebben.

  Moeten we eerst naar Radar voordat we gehoord worden? Ze zouden toch overleg plegen half dit jaar? Kom op verzekeringen, jullie betalen wel de bypass of de Sleeve operatie en zeggen A. Zeg B en geef ons die buik- en borstcorrectie dan ook zowel aan mannen als vrouwen.

  Reageer
  • Sil

   Peet

   Inderdaad, zou er overleg gepleegd worden en de inzet vanaf januari 2016 weer in het pakket te krijgen, maar vooralsnog heb ik niets meer gehoord. Zoveel mensen die het niet kunnen betalen, waaronder ik zelf. Ik sta ermee op en ga ermee naar bed. Het leven heeft geen enkele waarde meer.

   Reageer
 • Sil

  Annemarie

  Ja, vind ik wel. Ik ben lang dik geweest en heb een gastric bypass gehad. Ik ben 50 kg kwijt en verzorg me goed zodat ik geen smet krij. Als ik oud ben, weet ik niet hoe dat gaat. Als beloning vind ik dat als de mensen die een jaar netjes op gewicht blijven, een buikwandcorrectie moeten mogen krijgen en eventueel een borstcorrectie. Ik ben 58 en voel me voor het eerst in 30 jaar weer mooi. Maar mijn borsten en buik zijn minder, waardoor de rest wat rimpelig is. Ik vind het niet erg om te sporten want sporten helpt ook wel. Dit doe ik drie keer per week. Mijn man ontvangt AOW en een klein pensioentje. Ik werk niet, ik zou niet weten waar ik de operaties van moet betalen.
  Sluit je hierbij aan. Wie weet dat dit door de verzekeringen wordt gelezen en zien ze onze nood. We doen het voor de latere problemen met het ouder worden. Laat het niet zo schrijnend worden dat ook wij naar radar moeten stappen.
  In het verleden is er veel kapot gemaakt door de dames en artsen die hen hielpen met een klein rolletje vet of borstjes die na het zogen wat slap waren geworden. Mensen die obesitas hebben gehad en voor hun gezondheid deze ingreep hebben laten doen, wordt vergoeding trouw. Ik moest vijf jaar lang kosten nog moeite sparen want het gaat echt niet zomaar. We moeten ook begeleidt worden met die correctie, als de zorgverzekeraar a zegt moet hij ook b zeggen. Al moeten we extra verzekeren, denk ik dat de meeste dat al hebben of het graag doen. Help ons alstublieft.

  Reageer
 • Sil

  Anneke j

  Mensen met een BMI van veertig en hoger kunnen onder een aantal strikte voorwaarden een zogenaamd gastric bypass krijgen(maagverkleining&omlegging deel dunne darm). Het resultaat is veel gewichtsverlies en vaak ook genezing van diabetes, grote gezondheidswinst en daarmee is ook toekomstige kostenbesparing een feit. Ik denk niet dat een dergelijke operatie tot resultaat heeft dat er daarna een gemakzuchtig leven kan worden geleidt. Er wordt een hulpmiddel geboden, naast gewone zaken als gezond eten, bewegen, etc. Als na al deze inspanning het resultaat wordt bereikt, zou na verloop van tijd de ontstane huidoverschot verwijderd moeten kunnen worden. Het is eigenlijk een noodzakelijke fase 2. Laat mensen niet in de kou staan.

  Reageer
 • Sil

  Caballo

  Ik vind zeker als iemand er hard aan heeft gewerkt dat dit beloond mag worden, anders krijg je weer psychische problemen. Ook zal dit de verzekering geld besparen. Het cholesterol gaat omlaag, de bloeddruk daalt tot een beter niveau, de benen en rug krijgen minder te verduren, dit zijn allemaal zaken die ook geld kosten aan medicijnen etc. Immers, als je een stop-met-roken-cursus begint in het ziekenhuis wordt deze wel vergoed. Waarom dit dan niet? Het hoeft echt niet altijd aan het eetgedrag te liggen. Het kan ook een psychische oorzaak (gehad) hebben.

  Reageer
 • Sil

  Caballo

  Ik vind zeker als iemand er hard aan heeft gewerkt dat dit beloond mag worden anders krijg je weer psychische problemen.. Ook zal dit de verzekering geld besparen. Het cholesterolgehalte gaat omlaag, de bloeddruk daalt tot een beter niveau, de benen en rug krijgen minder te verduren, dit zijn allemaal zaken die ook geld kosten aan medicijnen etc. Immers, als je een stop-met-roken-cursus begint in het ziekenhuis wordt deze wel vergoed. Waarom dit dan niet? Het hoeft echt niet altijd aan het eetgedrag te liggen. Het kan ook een psychische oorzaak (gehad) hebben.

  Reageer

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet getoond, alleen je nickname.

Los de volgende rekensom op (bijvoorbeeld: is de som 1 + 3, voer dan 4 in.)

45 - 5 =

Cookies

Gezondheidsplein

Cookies op gezondheidsplein.nl

Om gezondheidsplein.nl voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken, gebruikt Gezondheidsplein cookies (en daarmee vergelijkbare technieken). 

Met deze cookies kunnen wij en derde partijen informatie over jou verzamelen en jouw internetgedrag binnen, en mogelijk ook buiten, onze website volgen. Met deze informatie passen wij en derde partijen de website, onze communicatie en advertenties aan op jouw interesses en profiel. Daarnaast kan je door deze cookies informatie delen via social media.

Als je op "Accepteer" klikt, dan geef je Gezondheidsplein toestemming om cookies voor social media en gepersonaliseerde advertenties te plaatsen. Lees hier meer over in ons privacybeleid en cookiebeleid

Via "Cookie Instellingen" kan je zelf ook instellen welke cookies worden geplaatst. Je kan je keuze altijd wijzigen of intrekken op ons cookiebeleid.


Cookievoorkeuren

Je kunt hieronder toestemming geven voor het plaatsen van persoonlijke cookies. Met deze cookies houden wij en onze partners je gedrag op onze website bij met als doel je persoonlijke advertenties te tonen en onze website te optimaliseren.

Selecteer welke cookies je wil accepteren