Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Zou een buikwandcorrectie na afvallen vergoed moeten worden?

Wanneer mensen veel afvallen kan de buikwand soms zo ernstig verslapt zijn dat er een hangbuik ontstaat. Met een buikwandcorrectie kan het overtollige vel weggehaald worden zodat de buik er weer wat strakker uitziet. Zo’n buikwandcorrectie wordt op het moment niet vergoed door de zorgverzekering.

Er gaan nu stemmen op dat een buikwandcorrecties misschien wel vergoed moet worden. Je hebt zo hard je best gedaan om af te vallen en op een gezond(er) gewicht te komen. Een buikwandcorrectie kan dan als een soort van beloning dienen. Daarnaast kan een hangbuik voor vervelende complicaties zorgen als smetplekken en lage rugpijn. 

Wat vind jij? Zou een buikwandcorrectie vergoed moeten worden als beloning voor veel afvallen? Of vind je het klinkklare onzin?

Terug naar het begin

Reacties

 • Diane

  01 december 2019 16:41

  Jazeker, het is een levenslange strijd die niet wordt beloond als je in de spiegel kijkt wanneer je kleding gaat kopen.

  • Truus

   04 april 2019 20:07

   Ik ben op eigen kracht 65 kilo afgevallen. Wat er wel wordt verteld is dat je leert eten .. Ik at veel te weinig en ook gigantisch fout... Vorig jaar een heb ik een borst verkleining gehad waar ik al heel blij mee ben... Vandaag ben ik voor een buikwandcorrectie geweest... Het wordt in behandeling genomen dus dat is afwachten. Ik ben nu twee jaar stabiel en ik sport (loop en mountainbike) veel. Je moet er wel wat voor over hebben, maar gaat me tot nu toe goed af... De borst en buik zijn dan wel de kers op de taart.. Succes

   • Flapje

    26 maart 2019 09:10

    Ik heb ooit mijn rug gebroken, die is toen verstevigd maar mijn buikspieren geven nog niet voldoende steun aan mijn rug gedurende de dag. Dit doet ontzettend veel pijn aan met name mijn rug en benen. Om die reden heb ik een buikwandcorrectie nodig, maar deze wordt helaas niet vergoed omdat ik niet verminkt ben en geen last heb van smetplekken. Ik ben nu bezig met mijn eventuele laatste redmiddel, een melding bij de geschillencommissie. Vanaf 15.00 uur kan ik eigenlijk niets meer doen, alleen op bed liggen. 's Avonds maak ik gebruik van morfine tegen de pijn. Een buikwandcorrectie betekent voor mij veel meer dan alleen even de boel straktrekken, maar dit lijkt de zorgverzekering niet te begrijpen. Moedeloos wordt ik van deze situatie. Ik heb nu buitenlandse rapporten die mijn verhaal onderbouwen naar de geschillencommissie gestuurd, maar ik weet niet of dit gaat helpen.

    • Ivanvugt85

     20 december 2018 10:51

     Zeker wel!! Het is vreselijk te moeten leven met een overhangend vel wat niet genoeg is om vergoed te worden. Ik ben veertig kilo afgevallen (ik weeg nu 66 kilo) en ik zie nog steeds alleen die stomme buik! En dat niet alleen, hij zit ook gigantisch in de weg!

     • Ordea

      06 oktober 2018 22:06

      Zou zeker goed zijn. Als buikflap zou worden vergoed!

      • Lina

       19 september 2018 18:47

       Jazeker wel, ik heb mijn operatie in 2009 gehad. In 2011 verwijzing gekregen van mijn huisarts naar het ziekenhuis voor plastische chirurgie.
       Chirurg heeft een aanvraag ingediend bij zorgverzekeraar, maar een dikke afwijzing na een week.
       En nu zit ik er nog steeds mee, buikoverschot dijbeen en billen hangen, borsten zijn weg, net theezakjes en bovenarmen hangen. Gewoon walgelijk om te zien. Ongelukkig en schaamte, kan absoluut geen relaties beginnen.

       • Milly

        06 september 2018 15:06

        Ja, ik vind van wel. Ikzelf als slachtoffer van loze beloftes woog 140 kilo en viel 80 kilo af. Ik begon weer aan te komen en weeg nu 92 kilo en wilde nu wel eens van me hangende buik af, wat beloofd was door de Arts. Maar helaas mijn dokter zegt gewoon jammer voor jou maar je bent te veel afgevallen . Jij houd je hangbuik.

        • geertje

         18 augustus 2018 12:12

         jaaa ik vind zeker dat dat vergoed moet worden je hebt zoooo je best gedaan en je bent veel fitter en gezonder bezig dan vind ik dat je geholpen moet worden mensen komen in psychische nood en gaan daardoor zich toch niet zo goed meer voelen

         • Harry

          15 mei 2018 23:05

          Zeker zou de huidcorrectie moeten worden vergoed. Stel als voorwaarde een kaart gewichtsbehoud. De mensen die zich een compleet andere levensstijl hebben aangeleerd zouden dankbaar zijn. Ik ken zo iemand, die zich geneert voor de geluiden die worden gemaakt tijdens het sporten door overtollige huid.
          Een maagverkleining wordt daarentegen wel vergoed, maar is zeker geen garantie op succes! Kost bovendien hetzelfde of zelfs meer dan een huidcorrectie, dus naar mijn mening toont de afslanker zelfs meer karakter. Dus minimaal óók vergoeden!

          • Miekie

           24 april 2018 18:42

           Ik vind zeker dat er een buikwandcorrectie of zelfs bovenbeen-, arm- en eventueel borstcorrectie moet plaatsvinden, vergoed door de verzekering. Het afvallen, op welke manier dan ook bewerkstelligd, is maar de helft van het proces. Als er na het afvallen overal vellen hangen en je borsten tot lege zakjes zijn gedegradeerd, ontstaat zwaar psychisch lijden. Iemand heeft zich vaak zijn of haar hele leven geschaamd of is jarenlang beschimpt door zijn uiterlijk en nu is er weinig tot niets veranderd.

           Mensen raken depressief, ongelukkig, huwelijken lopen stuk en kinderen merken dat papa of mama zich voor zijn of haar lichaam schaamt, waardoor ook zij schade oplopen. Dit klinkt allemaal heel zwaar, maar dat is het voor veel mensen ook. Het zou zo moeten zijn dat het traject pas eindigt, als ook het overtollig vel is verwijderd en de borsten er eventueel weer "normaal" uitzien.

           .
           - Advertentie -
           - Advertentie -