Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

"Hopelijk heb ik ooit geen last meer van mijn whiplash"

Verhaal door Pieter (31)

Pieter (31) heeft drie jaar geleden een zogenaamde kop-staart botsing gehad. Sindsdien heeft hij last van een whiplash

Magnetiseur en voetreflexzone-therapeut

"In eerste instantie kwam ik onder behandeling van een fysiotherapeut en kreeg ik van mijn neuroloog medicijnen, onder meer triptizol. Omdat de klachten (concentratieproblemen en allerlei lichamelijke klachten) bleven, ben ik verder gaan zoeken. Zo kwam ik bij een magnetiseur terecht. Daar had ik naar mijn idee vooral in het begin veel aan. Het gaf me behoorlijk wat ontspanning. Ik ben ook bij een voetreflexzone-therapeut terecht gekomen. In het begin ging daar iedere week naar toe. Na de behandeling voelde ik me goed, maar na een paar dagen zakte het weer in."

"Uiteindelijk, na een jaar ging het wat beter, maar de klachten zijn gebleven, zij het een stuk minder dan in het begin. Nog steeds ga ik regelmatig naar mijn voetreflexzone-therapeut en ik heb nog steeds de hoop dat ik ooit helemaal van mijn whiplash af zal komen."

"In eerste instantie kwam ik onder behandeling van een fysiotherapeut en kreeg ik van mijn neuroloog medicijnen, onder meer triptizol. Omdat de klachten (concentratieproblemen en allerlei lichamelijke klachten) bleven, ben ik verder gaan zoeken. Zo kwam ik bij een magnetiseur terecht. Daar had ik naar mijn idee vooral in het begin veel aan. Het gaf me behoorlijk wat ontspanning. Ik ben ook bij een voetreflexzone-therapeut terecht gekomen. In het begin ging daar iedere week naar toe. Na de behandeling voelde ik me goed, maar na een paar dagen zakte het weer in."

"Uiteindelijk, na een jaar ging het wat beter, maar de klachten zijn gebleven, zij het een stuk minder dan in het begin. Nog steeds ga ik regelmatig naar mijn voetreflexzone-therapeut en ik heb nog steeds de hoop dat ik ooit helemaal van mijn whiplash af zal komen."

Terug naar het begin

Reacties

 • EG.

  24 januari 2019 14:26

  Ik heb in oktober afgelopen jaar een ongeluk gehad (iets meer dan 3 maanden geleden) en sindsdien helaas ook alle vervelende klachten die we een whiplash noemen. Ik merk dat ik de terugvallen (de onvoorspelbaarheid) en het 'eenzame' proces wel echt het lastigste vind. Zijn er mensen die hier nog tips voor hebben of het erover willen hebben?

  • Maria

   17 augustus 2018 14:19

   Ik ben op zoek naar contact met lotgenoten. Ik merk dat het nog steeds een zeer onbegrepen iets is en dat soms mensen om je heen kunnen denken: nou kom op: schouders eronder!!

   Waar kom je in contact met lotgenoten, gewoon op een leuke manier, waar dit gebeuren niet alleen overheerst, maar waar je elkaar kan ondersteunen zonder je hele hebben en houden op internet te gooien?

   Ik heb geen Facebook...
   Als iemand hiervoor een tip heeft: graag. Googlen heeft me tot nu niet zoveel verder geholpen.

   • Anouk

    22 april 2016 20:58

    Ik ervaar moeheid, maar niet meer altijd dat intens overprikkelde gevoel. Ik had dagelijks het gevoel op mijn tenen te lopen en dat heb ik nu nog maar sporadisch.
    Ik geniet weer. Ik heb weer veel meer energie. Ik sta te kijken van wat ik weer allemaal kan. Ik kan weer meer ontspannen naar de bioscoop, uit eten en genieten van leuke dingen doen met mijn beste vrienden en lieve familie, collega's en kids.
    Whiplash: ik ben klaar met jou. Al weet ik dat je er dagelijks nog bent, door de medicatie ben je veel meer op de achtergrond, waardoor ik meer kan ontspannen en minder hoef te plannen. De spontaniteit is weer terug.
    Nog dagelijks sta ik te kijken van mezelf. Het is bijna niet te bevatten en in woorden uit te drukken hoe ik me nu weer voel. Ik ben trots op mezelf, op wat ik bereikt heb tot nu toe, ondanks deze last.
    Elke dag begin ik met nieuwe kracht, ook door de lieverds om me heen.

    • Dennis

     23 oktober 2017 11:26

     Beste Anouk,

     anderhalf jaar geleden heb ik een auto ongeval gehad. Hier heb ik whiplash opgelopen maar tot op heden totaal geen verbetering. Nou is mijn vraag met welke soort medicatie krijg jij het voor elkaar om de klachten (whiplash) zo veel mogelijk op de achtergrond te houden?

    • Ingrid

     31 maart 2013 19:19

     Hallo,

     Mijn dochter is toen ze 6 jaar was aan haar hoofd opgetild en heen en weer gewiebeld door een puber jongen (gewoon grappig vond hij). Nu heeft ze al jaren pijn aan haar nek, soms schiet het erin zoals ze zelf zegt. Dan kan ze haar hoofd moeilijk draaien omdat dit pijn doet en ook krijgt ze dan hoofdpijn. We zijn al bij verschillende dokters geweest en weten nu nog niet wat er aan de hand kan zijn. Inmiddels is ze 17. Sinds kort hebben we een huisarts die ons wel serieus neemt dus nu krijgt ze een MRI en fysiotherapie. Ik hoop dat hij wel de goeie weg inslaat wat betreft haar klachten. Bij onze vorige huisartsen ben ik zelf ook meerdere keren geweest met pijnlijke spieren en stijfheid. Na 12 jaar is eindelijk een diagnose gesteld doordat onze nieuwe huisarts wel verder zocht. Zelf heb ik fibromyalgie en alle 18 tenderpoints in mijn lichaam doen pijn. Gelukkig met medicatie krijg ik de boel nu beter onder controle. Wij zijn in principe tevreden over onze nieuwe huisarts, maar toch is ons vertrouwen best geschaad de afgelopen jaren. Ik alleen maar hopen dat onze nieuwe huisarts geen dingen doet die onze dochter kunnen schaden, of nog meer kunnen schaden.

     • brigit

      08 juni 2004 00:13

      Na ook jarenlang zoeken heb ik veel gehad aan pijnbestrijding (st. Anna ziekenhuis in Geldrop, Dokter Joshi). Hebben anderen hier ook ervaring mee ? Na 3 zwangerschappen in 3 jaar lijken de klachten nu weer terug te komen ???? Ook erg veel last van temperatuurschommelingen, thermostaat is ontregeld. Graag reactie's van mensen die dit herkennen.. bedankt

      • liesbeth

       13 mei 2004 23:36

       Voor behandeling bij een whiplash kan ik, uit ervaring, een chiropractor aanbevelen.

       • S.

        06 mei 2004 18:44

        Hallo allemaal, Ik heb zelf geen whiplash, maar weet er wel het een en ander van (door mijn werk). Ik weet niet of ik jullie een tip geef voor jullie gezondheid, maar ik vertel toch even wat ik te melden heb. Na een ongeval komt het heel vaak voor, dat mensen een whiplash krijgen. Dit zijn klachten die uiteen lopen van alleen nekpijn, tot nekpijn, schouderpijn, rugpijn, en uitstralingen naar de benen en armen. Dit is heel vervelend. Het erge is alleen dat er NIET echt dingen zijn die met 100% zekerheid gezegd kunnen worden, dat de klachten worden verholpen. Mensen met whiplash gaan veel medische dingen uitproberen en ook bijvoorbeeld alternatieve geneeswijzen uitproberen uit wanhoop! Is een letselschadeadvocaat misschien niet iets voor jullie?? Het heeft wellicht niet zo zeer met het genezen van whiplash te maken, maar ik kan me voorstellen dat jullie veel kosten maken m.b.t. medische behandelingen die niet altijd of soms maar gedeeltelijk worden voldaan door de ziektekostenverzekeraar. Een letselschadeadvocaat kan (indien JIJzelf niet aansprakelijk bent voor het ongeval, maar een ander) alle medische kosten (en natuurlijk ook materiële en immateriële schade, zoals de pijn, kledingschade, fietsschade en alle andere schade) verhalen op de tegenpartij c.q. diens verzekering. Natuurlijk lost geldt de klachten niet op, maar het kan in ieder geval wel de (medische)(en vaak dus ook kostbare) kosten drukken. Whiplashklachten zijn daarentegen klachten die voor anderen meestal niet zichbaar zijn, zo is de kans ook groot dat mensen GEEN begrip hebben voor de situatie, dat je de ene keer iets wel kunt en de andere keer weer niet. Misschien hebben jullie hier iets aan? Iieder geval veel sterkte!

        • Irene van Kuiken

         21 april 2004 14:34

         Ik heb ook een whiplash opgelopen en heb vele hulpverleners in allerlei vormen bezocht. Hier word je zo ongelooflijk vervelend van dat je er wel eens de brui aan geeft want, naast dat het af en toe wat verlicht, helpt het uiteindelijk niet. Zo zat ik weer een keer met veel pijn op de bank en een vriend van ons zag dat. Hij vertelde mij over zijn behandeling aan hernia. Ik gaf aan dat ik geen zin had in weer het volgende 'probeersel'. Toen vertelde hij mij dat het met een paar behandelingen duurd. Toen was mijn interesse gewekt! Ik ben ernaar toe gegaan en het heeft inderdaad gewerkt. Het zal altijd een zwakker plek blijven maar het heeft mij heel contcreet geholpen.\r\nHet gaat om: Orthomanuele geneeskunde.\r\nDe internet site is: www.orthomanual-medicine.com. Hopenlijk heeft hier iemand iets aan!

         • een moeder

          14 november 2003 15:12

          Hallo Mijn zoon heeft 4 jaar geleden een whiplash op gelopen nadat er een vrachtwagen achter op z'n auto was gereden. Maar na 4 jaar heel veel pijn was het in een keer weg.En heeft hij er tot nog toe geen last meer van.En is weer gewoon aan het werk.

          • Marijke

           11 november 2003 12:34

           11 jaar geleden heb ik een whiplash opgelopen en ik ben nu bijna een jaar weer de "oude". Elke dag is voor mij nu een feestje en ik zou het wel van de daken willen schreeuwen. Te veel artsen zeggen dat het tussen je oren zit en je gaat het op een gegeven moment ook geloven. Ik heb ongeveer alle therapien wel doorlopen en ervaren. Mijn leven is weer opnieuw begonnen en ik geniet er elke dag van.

           .
           - Advertentie -
           - Advertentie -