Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Heb je regelmatig last van spierpijn?

Door overmatige belasting van een spier die normaliter weinig wordt gebruikt, krijg je last van spierpijn. Maar soms zijn er ook andere oorzaken. 

Tijdens griep is spierpijn bijvoorbeeld vrij normaal, omdat je spieren door het griepvirus gaan ontsteken. Je kunt ook spierpijn krijgen na een val, schop of afkoeling van je spieren. Reuma van spieren, pezen en gewrichtsbanden veroorzaakt ook spierpijn. Dat geldt ook voor spit, hernia en ischias.

Heb je regelmatig last van spierpijn in bijvoorbeeld je benen, schouders, nek of rug? Hoe wordt deze veroorzaakt? Hoe verhelp je deze klachten? Welke invloed hebben de pijnklachten op je functioneren?

Terug naar het begin

Reacties

 • Silke

  28 januari 2020 01:09

  Ik heb al enkele maanden last van spierpijn in mijn bovenbenen. Overdag valt dit mee maar eens ik 's avonds stil zit begint het meer pijn te doen en als ik 's avonds ga slapen, heb ik vaak zoveel last van spierpijn dat het moeilijk slapen is.

  • Yvonne

   26 juni 2019 10:56

   Ik ben 76 jaar en heb al een hele tijd last van spierpijn in mijn boven benen en in mijn linker zijkant van mijn scheenbeen. Bewegen is goed voor je. Als ik fiets hoeft niet eens grote afstand te fietsen, maar na twee dagen heb ik heftige spierpijn. Met zwemmen heb ik geen last. Wat is dit?

   • HAnsje

    23 oktober 2018 01:37

    Heb sinds zes maanden links een nieuwe heup. Alles prima verlopen maar nu sinds twee maanden een soort spierpijn in bovenbeen, wordt steeds erger. Ik weet niet wat het is. Ik heb alleen bij lopen last en bij belasting met bijvoorbeeld boodschappen of wasmand beuren heel erg veel last, kan dan bijna niet lopen. Bij liggen, stilstaan en zitten geen last. Wie weet wat dit kan zijn of heeft raad?

    • ..

     09 april 2018 21:43

     Ik heb de laatste tijd spierpijn in mijn benen, schouders en ook soms last van mijn rug en ik ben tegenwoordig ook best vaak ziek. Ik weet niet of dit nou echt hier iets mee te maken heeft, maar ik was eigenlijk bijna nooit ziek.
     Mijn moeder wil eigenlijk naar de dokter omdat ze bezorgd is, maar is dit ook echt nodig?

     • Zomaar

      15 februari 2018 21:56

      Ik heb zeker 3 jaar chronische pijn in de onderste rib, van mijn rechter flank naar de onderkant van mijn onderrug. Als je er bijvoorbeeld op drukt en plotseling loslaat, dan is dat niet om uit te houden. Er kunnen ook plotseling zeer pijnlijke krampen ontstaan, vooral in bed bij het zeer moeilijke omdraaien. Alle onderzoeken gehad en er kwam uit dat ik een versleten rug en nek heb.
      Maar ik kan haast niet geloven dat het op het puntje van mijn rib zoveel pijn kan veroorzaken, het voelt als een ontsteking.

      • Evie

       30 december 2017 17:07

       Ik sukkel al wel 5 jaar met pijn in mijn linker been, enorme spierpijn. Het gevoel van pijn en stijfheid als je stevig bent gaan sporten. Heb al verschillende specialisten geraadpleegd maar tevergeefs. Al veel medicatie gekregen. Niets helpt. Soms zijn de pijn pieken zijn fel dat ik niet Door mijn been kan buigen en dat ik stap zoals een oud moeke. Ik ben radeloos. Het begint op mijn gemoed te werken. Kan iemand mij helpen?

       • Lisa

        14 december 2017 18:07

        Een paar keer per maand heb ik een heel vreemde kramp in mijn linkerbeen, vooral in het bovenbeen. Als ik iets probeer om het te verhelpen (strekken van het bovenbeen kan gewoon niet, het is geen kuit), verplaatst de kramp zich van de achterkant, b.v. naar de voorkant en dan weer naar de zijkant. Het is net een bliksemschicht die alle kanten opvliegt. Ontzettende pijn en ook napijn tot een paar dagen erna. Tijdens de kramp, masseer ik het deel flink wild om de pijn te verlichten. ik heb gegoogled maar nergens kan ik iets vinden van een verspringende kramp.

        • Fred

         13 november 2016 10:53

         Ik ben een man van 69. Ik heb al jaren rug en nek-klachten.
         Na talloze therapieën die niet werkten adviseerde mij iemand om BodyStressRelease te proberen. Dat haalt de spanning van je spieren weg tot op het bot. Daardoor functioneren de zenuwbanen weer zoals het hoort. Maar eerst worden de klachten erger werd mij verteld. En dat klopt. Na 4 behandelingen heb ik nog meer pijn dan vroeger. Maar ik ga door want dit klinkt veelbelovend. Als iemand ook ervaringen heeft met bsr dan hoor ik dat graag.

         • Fien

          30 april 2016 10:31

          Mijn spieren verplaatsen zich van de pijn, elke dag weer. Ik heb pijnstillers gekregen. Oxycodon 5mg helpt niet veel. Het blijft aan de gang. Hoe kan dit? Wat moet ik doen? Dank.

          • Kees

           20 februari 2016 23:21

           Ik heb al een jaar last van krampen, de hele dag door en ook 's nachts gaat dat door. Wie weet raad en kan mij dat geven?

           • janneke

            25 februari 2016 18:54

            Hallo.
            Mischien heeft u wel een te lage vochtbalans of een tekort aan magnesium. Ik had het ook. Zo erg dat ik er dag en nacht last van had. Ik ben bij de sportmasseur geweest en daarna was het volkomen verdwenen. Een week erna kwam het weer terug. Ik heb toen een andere sportmasseur om advies gevraagd en ik moest twee liter kraanwater per dag drinken bovenop de thee e.d.
            Ik slikte er magnesium bij en ik ben er nu vanaf . Daarbij helpt het veel rekken van de kuitspieren.
            Misschien is het bij u hetzelfde geval.

           .
           - Advertentie -
           - Advertentie -