Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Discussieer mee

Bekijk hieronder het overzicht van discussies over rsi. Kies een discussie en geef je mening!

Verder lezen
 • Muisarmvriendelijke muizen: een klein stapje in de strijd tegen RSI

  De basis van het voorkomen of herstellen van RSI is een goede werkhouding en voldoende rust. Voor een goede werkhouding is het belangrijk goed recht te zitten, met meubilair en beeldscherm op de juiste hoogte. Ook muis, toetsenbord en eventuele steunen zijn van belang. De essentie is dat je zo ontspannen mogelijk werkt.

  91reacties | Laatste reactie door Sandra op 5 januari 2016 17:57
 • Pauzesoftware om RSI te voorkomen

  Om RSI te voorkomen, is speciale software ontwikkeld. Daardoor valt de computer stil op het moment dat de gebruiker een pauze moet nemen. De computer doet tijdens die pauzes suggesties voor oefeningen.

  86reacties | Laatste reactie door Hans op 24 oktober 2008 15:59
 • Heb jij een ergonomische werkplek?

  Een ergonomische werkplek is aangepast aan het individu. Afhankelijk van je lengte en lichaamsbouw moeten het werkblad, de bureaustoel en eventueel een voetsteun ingesteld worden. Het is belangrijk dat werknemers goed voorgelicht worden over het verstellen van het meubilair. Vooral voor beeldschermwerkers is het belangrijk om een goed ingerichte werkplek te hebben. Op die manier kunnen klachten zoals RSI en rugklachten voorkomen worden. Bovendien werkt een goed ingerichte werkplek een stuk efficiënter.

  28reacties | Laatste reactie door stefan op 1 februari 2012 14:26
 • Lichamelijke klachten door langdurig beeldschermwerk

  Als je tijdens je werk lang achter elkaar naar je beeldscherm moet kijken, kun je last krijgen van hoofdpijn en, bij een verkeerde houding, nekpijn. Om klachten te voorkomen, is het dus raadzaam om regelmatig (minimaal iedere 2 uur) een pauze in te lassen en even niet naar je scherm te kijken. Uit onderzoek is gebleken dat het vanuit ergonomisch oogpunt ook niet verantwoord is om tijdens een werkdag van 8 uur gedurende meer dan 5 à  6 uur werk te verrichten achter een beeldscherm. Je kunt je werk beter afwisselen met andere fysieke of mentale bezigheden, of korte pauzes van ca. 10 minuten inlassen.

  52reacties | Laatste reactie door Saviel op 10 november 2018 23:55
.
- Advertentie -
- Advertentie -