Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Behandeling van polyneuropathie

Goedgekeurt icoonInformatie goedgekeurd door Drs. T. van der Beek
4.3 uit 5 - 72 beoordelingen
Beoordeling icoon65 mensen vonden deze informatie nuttig

Bij het behandelen van polyneuropathie is het belangrijk om te weten wat de oorzaak is van de polyneuropathie. Als je polyneuropathie is veroorzaakt door bijvoorbeeld alcohol of medicijnen, dan is het mogelijk om verergering van de polyneuropathie te stoppen.

Schade als gevolg van polyneuropathie is meestal niet te genezen. Over het algemeen zijn polyneuropathieën moeilijk te behandelen. De enige behandeling die vaak mogelijk is, is zogeheten symptoombestrijding. In het geval van een auto-immuunziekte kunnen er bijvoorbeeld medicijnen voorgeschreven worden om je afweersysteem te onderdrukken en zo de symptomen en problemen te verminderen. Ook kunnen pijnstillers voorschreven worden als de pijn te erg wordt. Helaas werkt ook dit niet altijd voldoende.

Pagina laatst aangepast op 29-03-2022

Auteur: Redactie Gezondheidsplein

Deze informatie is gecontroleerd door:

Dr. T. van der Beek, arts en anesthesioloog bij Zuyderland
Drs. T. van der Beek

Arts en anesthesioloog

Zuyderland

Vond je deze informatie nuttig?

4.3 uit 5 - 72 beoordelingen

Heeft deze informatie jou geholpen?

- Advertentie -
- Advertentie -

Gezondheidsplein is partner van onder andere Dokterdokter en Ziekenhuis. Wij werken samen met verschillende medische patiëntverenigingen, beroepsverenigingen, stichtingen en medisch specialisten.

Twitter pagina van Gezondheidplein.nlYoutube pagina van Gezondheidplein.nlFacebook pagina van Gezondheidplein.nl