Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Houd je een dieet langer vol als je met een diëtist werkt?

Er is nog steeds geen middel uitgevonden dat overgewicht voor iedereen en voor altijd laat verdwijnen. De reclames op televisie willen ons anders doen geloven. Er zijn wel heel veel soorten behandelingen om die paar kilo's weg te laten, maar de meeste hebben een erg klein succespercentage.

Gewicht is een slechte maatstaf voor gezondheid. Conditie is wel een goede maatstaf. Maar voordat je aan een behandeling begint moet je je eerst afvragen of je overgewicht überhaupt behandeld moet worden. Is er een gezondheidsrisico? Waaruit bestaat dat? Is de kwaal ook op een andere manier te verhelpen? Waarom denk je dat afvallen je gezondheid verbetert? Stel jezelf de vraag of je wens tot afvallen een medische of een modische oorzaak heeft.

Een diëtist kan je helpen bij het verliezen van je overgewicht. Samen met deze persoon kijk je naar je dagelijkse leef- en eetpatroon. Op basis van de verzamelde gegevens stelt de diëtist een dieetvoorschrift op. Een dieet is een kuur waarin je minder eet dan je lichaam voor dagelijks gebruik nodig heeft. Dit kan op allerlei manieren. Je kunt gewoon van alles minder nemen. Je kunt bepaalde voedingsstoffen weglaten, of juist van andere voedingsstoffen extra veel nemen. Ook combinaties van gerechten worden aanbevolen. Dit bespreek je dus met een diëtist.

Ben je wel eens naar een diëtist geweest? Of ben je misschien nu bezig met een dieet met behulp van een diëtist? Wat zijn je ervaringen? 

Terug naar het begin

Reacties

 • Monique

  10 november 2019 17:56

  Een diëtist werkt samen met je aan gedragsverandering. Er wordt dus ook gezocht naar de oorzaak van overgewicht en oplossing hiervoor. Daarom houd je een voedingsadvies van een diëtist langer vol en wordt er uiteindelijk gewerkt aan gewichtsbehoud.

  • Jeedie

   29 juni 2019 11:36

   Sinds 8 april 2019 loop ik bij een diëtiste. Op 28 april stond ik op de weegschaal (in haar praktijk) en bleek ik al vier kilo kwijt te zijn. Het motiveert mij, geeft me inzicht en ik kan haar appen als ik ergens mee zit. Fantastisch!

   • Luna

    03 maart 2017 23:49

    Negen.

    • Anoniem

     06 oktober 2012 00:16

     Hallo, ik ben een meisje van 16 jaar en mijn lengte is 176 cm. Ik weeg 84 kilo. Veel te veel dus.
     Ik wil heel graag afvallen, maar elke keer als ik weer begin met het afvallen begin ik weer meer te eten.
     Ik heb een erg dikke kont, waardoor ik meestal wat langere shirts draag. Op school zeggen ze ook dat ik een dikke kont heb en dan lach ik er wel om. Maar het doet me echt pijn.
     Kan iemand me helpen hoe ik kan blijven afvallen?

     • monique

      21 juni 2012 01:29

      Gewoon normaal gezond eten. 's Morgens 2 boterhammen met licht beleg, 's middags 2 boterhammen met licht beleg en 's avonds gewoon normaal een maaltijd. Probeer groene thee te drinken met 1 zoetje. Ik loop ook met overgewicht, ik heb ook 112 kilo gewogen, en weeg nu ook 100 kilo.

      • Shaktiva

       16 januari 2012 00:18

       Heel simpel gesteld: als je aan moet komen, ga je aan de koolhydraten. Niet meer vet, vet is enkel nodig voor bepaalde vitamines. En moet het eraf: min.half uur bewegen, even zweten/dag, eet (gedroogd) fruit ipv van snoep, laat het extra vet liggen, verminder koolhydraten en blijf ver weg van 'light' produkten die zichzelf verkopen als miraculeus middel. Kies voor biologische middelen of anders met zo min mogelijk additieven. Eet 50 gr eiwit, 20 gr vezels en genoeg vocht (1l,geen limonade), mineralen en vitaminen. (Gebaseerd op een 2000kcal inname, meer vezels is meer vochtinname, meer sport is meer eiwitinname). Nepsuiker ziet het lichaam als echte suiker (bij mij tenminste). Goede suikers als in fruit en groenten zijn verwaarloosbaar. Tot zover, ik ben in de afgelopen 4 maanden ruim 20kg afgevallen door niet alleen te kijken naar mijn voedings- en activiteitenpatroon maar ook naar wat ik inneem. Een gratis site die bijhoudt wat ik inneem, helpt mij bij het plannen van wat ik die dag wil en kan eten. Ik wens iedereen hier veel succes in hun streven.

       • Vianen

        09 april 2017 10:46

        Hoi Shaktiva, wat een ontzettend goed resultaat. En duidelijke opvattingen betreft koolhydraten enzo. Waar ik nieuwsgierig naar ben, is de site waar je het over had. Zonder direct de site te noemen (wat wellicht niet mag hier) kan je anders omschrijven hoe het op Google te vinden is?
        Groetjes, Ricardo.

       • Kok

        28 maart 2011 12:09

        Helaas, een ZEER slechte ervaring met de
        -door arts- genoemde dietisten-praktijk !
        * Mijn 1e afspraak met de praktijk werd een dag van tevoren door een Mevrouw
        van Uffelen van deze praktijk afgebeld(zonder opgave van reden).
        * Bij mijn 2e afspraak met haar was zij zelfs niet aanwezig.Overrichterzake dan
        maar weer naar huis en weer bellen voor een 3e afspraak.
        * Niet te geloven, maar er werd niet afgebeld en ze was zelfs aanwezig !!!

        Inmiddels waren we bijna 10 weken verder.
        Echter, tijdens "de sessie" liep de dame meermaals de deur uit,organiseerde de chaos op haar bureau, zat wat te schrijven en "adviseerde" intussen mij ook nog met een onsamenhangend- en niet te volgen,onduidelijk verhaal hetgeen zij het "advies" durfde te noemen. Allerlei termen en namen van ???? welke een normaal mens niet kan begrijpen.

        Vervolgens kreeg ik de rekening thuis van 1 UUR DIEET-ADVIES te betalen !!!!
        Wat een CHAOTISCH FIGUUR, SLONZIG en ZELF met een zeer onverzorgd uiterlijk!.
        NOOIT MEER NAAR mevr. van UFFELEN TOE is mijn advies aan een ieder. HELAAS .

        • Lisa

         27 september 2010 15:05

         Mijn zoontje moest naar de diëtist om gewicht aan te komen. We moesten overal maar slagroom op en door doen. Bovendien werd er gezegd dat we zijn boterham dan maar aan 2 kanten met beleg moesten besmeren. Daar kun je dus helemaal niks mee.

         • samantha

          02 september 2010 21:08

          hallo mijn naam is samantha ik heb diabetes type 1 en ik ben een keer bij een dieetiste geweest maar ik vind haar niet goed omdat ik maar 1 lijstje krijg met wat ik mag eten ik momenteel een gewicht van 100 kg en ik zou graag willen afvallen ik ben het nu echt zat zo dik te wezen zou U mij misschien kunnen helpen met af te slanken zou het super vinden als ik een heel nieuw dieet krijg met vriendelijke groet samantha

          • ilse

           31 augustus 2010 15:14

           een dietist is niet alleen opgeleid als dieetgoeroe!! ze helpen veel meer doelgroepen dan alleen obesen

           .
           - Advertentie -
           - Advertentie -