Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Wat is jouw huismiddeltje tegen hoesten?

Er zijn verschillende huis-,  tuin en keukenmiddeltjes die prikkelhoest verlichten. Het drinken van warme thee met honing en zuigen op dropjes tegen keelpijn zijn volkswijsheden. Een natte doek om de hals of een lepeltje kruidensiroop met tijm schijnt ook te helpen.

Welk wondermiddel uit het keukenkastje werkt volgens jou het best tegen aanhoudende hoest? En hoe heb jij die wijsheid opgedaan? Discussieer mee!

Terug naar het begin

Reacties

 • stophoest

  20 februari 2017 22:16

  Als het gaat kriebelen. Poosje adem inhouden. Poosje met open mond ademen. Poosje heel oppervlakkig ademhalen. Suikervrij snoepje nemen. Alles goed ontspannen. Maar zelfs dan heb ik nog regelmatig kriebelhoestbuien. Sterkte allemaal.

  • Sarah

   22 januari 2016 13:45

   Ik gebruik normaal gewoon de huis,-tuin,- en keukenmiddeltjes die hierboven ook zijn genoemd. Bovendien drink ik water, lekker koud dat helpt ook. Grs en beterschap

   • Lutiena

    18 januari 2016 21:26

    Ik neem 's morgens op een nuchtere maag één glas water uit een flesje met een beetje uitgeperste citroensap. Ik neem daarna twee paracetamol met genoeg water af en toe. Dan neem ik suikervrije snoepjes die extra sterk zijn. Over de hele dag herhaal ik dit. Ik ben bijna nooit ziek of verkouden, meer niet. Dit helpt zeer goed.

    • Lutiena

     18 januari 2016 21:25

     Ik neem 's morgens op nuchtere maag één glas water uit een flesje met een beetje uitgeperste citroensap. Ik drink daarna twee paracetamol met genoeg water. Dat moet je af en toe drinken en dan neem ik suikervrije snoepjes die extra sterk zijn. Over de hele dag herhaal ik dat. Ik ben bijna nooit ziek of verkouden, meer niet. Dit helpt wel zeer goed.

     • Katja

      13 december 2015 15:45

      Wat mij helpt is door de neus snuiven met een speciaal soort zeezout met een fijne kristalstructuur . Zo is je neus niet meer verstopt. En dit moet je met een kleine theelepel op je nuchtere maag een glas water drinken. Je moet het wel met gekookt water oplossen! Verder, als je thee drinkt moet je er verse gember bij doen met een knoflookpers. Dit helpt heel goed!

      .
      - Advertentie -
      - Advertentie -