Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Patiëntverhalen over hemofilie

Bekijk hieronder het overzicht van verhalen van patiënten over hemofilie. Lees hoe anderen omgaan met hemofilie en wat hun ervaringen zijn. Laat jouw reactie op dat verhaal achter en kom in contact met lotgenoten.

Verder lezen
  • "Door hemofilie kreeg ik hepatitis C"

    Jos (55) is al vanaf zijn geboorte hemofiliepatiënt. Dat houdt in dat het bloed niet uit zichzelf stolt. Hierdoor kunnen er regelmatig bloedingen optreden die veel langer duren dan normaal. Daarom krijgen hemofiliepatiënten stollingsfactoren uit het bloed van donoren toegediend. In de jaren tachtig werd het donorbloed nog niet gecontroleerd op virussen en infecties. Daardoor zijn toen veel mensen besmet geraakt met onder andere het hiv- en het hepatitis C virus. Alleen was toen het hepatitis C virus nog niet bekend. Men kende alleen het hepatitis A en B virus. Pas sinds de jaren negentig wordt al het donorbloed grondig gecontroleerd voordat het aan patiënten wordt gegeven. Jos Hulst raakte gelukkig niet besmet met het hiv-virus maar wel met het hepatitis C virus. 

    4reacties | Verhaal door Jos (55)
  • "Geen beperkingen door hemofilie B"

    Manuel is 28 jaar oud en heeft een ernstige vorm van hemofilie B, een bloedstollingsziekte. Dit betekent dat hij zelf helemaal geen stollingsfactor aanmaakt. Manuel komt uit Colombia en is met zeven maanden oud geadopteerd. Het was bij zijn adoptieouders al bekend dat hij hemofilie B had. De behandeling van hemofilie B is in Nederland een stuk beter geregeld dan in Colombia. Zijn ouders hebben hem zo een betere toekomst kunnen geven. Inmiddels is Manuel arts-onderzoeker in het Sophia kinderziekenhuis. Samen met zeven andere mensen met een bloedstollingsstoornis fietst hij 1.000 kilometer voor het project Bloedverwanten, om zo meer internationale aandacht te krijgen voor hemofilie.

    0reacties | Verhaal door Manuel (28)
.
- Advertentie -
- Advertentie -